In Dagelijks leven, Ontspanning, Reizen zonder kinderen

Yoga retreat op een verborgen Nederlands plekje

Soms neem je je iets voor en roep je het jaren maar komt het er nooit van. Zo spreek ik al jaren met een vriendin af een weekendje weg te gaan maar het daadwerkelijk plannen vergaten we steeds. Dit jaar besloten we het anders aan te pakken en zo planden we een paar weken geleden een datum voor een weekendje weg. Van mooie plaatsen in het buitenland, verschoof onze zoektocht naar de verborgen plekjes in Nederland. Deze eindigde bij Zwier, de vrijhaven van de stad op maar liefst 15 minuten afstand van onze eigen huizen. Na een tijdje wikken en wegen en gedachten als zal het niet te zweverig zijn, boekten we samen een yoga retreat van een weekend. In ons dagelijkse leven rennen we continu voor werk en andere verplichtingen en nu vonden we het tijd voor een gezellig weekend met hier en daar een rust momentje. En samen gaan maakte het weekend een beetje minder spannend aangezien we alletwee nog niet zo thuis waren in de wereld van yoga en meditatie.

Inpakstress

Op donderdagavond begon de inpakstress want wat neem je nou mee op yoga retreat? Relaxte kleding en sportkleding, voor de zekerheid een hip setje, slippers, mijn slaapkleding en (met trots zeg ik) natuurlijke cosmetica producten propte ik in mijn koffertje. Nog een dag werken en dan stond het weekend vol rust in de agenda.

Dicht bij huis en toch te laat

Vrijdag stopte ik rond 15u met werken en sprong ik op mijn fiets om even snel wat anders aan te doen en mijn koffertje op te halen. Zelfs met maar 15 minuten van huis, kwam ik ietsiepietsie te laat aan en checkten we in onze clamping tenten in. Niet getreurd want het was echt maar een ietsiepietsie, we waren gewoon op tijd voor de eerste yoga sessie met aansluitend de kennismaking en (vega) maaltijd – pasta met cashewkaas, pompoen en tomatensaus. Onwennig zaten we aan tafel grappen te maken over het wijntje wat we bij deze heerlijke maaltijd misten. Na de maaltijd namen we deel aan de kampvuursessie en gooiden we wat we dit weekend los wilden laten in het vuur. Bye bye stomme gedachtes!
Het knisperende haardvuur gaf een echt gezellig kamp gevoel en de gedachte aan een lekker wijntje kwam al kletsend bij ons terug dus besloten we het alcohol vrije weekend uit ons hoofd te zetten en een fles rode wijn te kopen. (Dit klinkt heel alcohol verslaafd maar maak je geen zorgen want dit zijn we niet!) Het bleef ook maar bij een glas want toen begon het zachtjes te druppelen en besloten we naar onze tent te verkassen. Al kletsend in bed, met een te luxe warmtedeken onder ons tentzeil, vielen we in slaap.

Yoga went en geeft rust

Zaterdagochtend begonnen we vroeg met een meditatie en de yoga sessies. Yoga ging ons steeds beter af, al gingen onze gedachtes tijdens de sessies soms alle kanten op. Bij mezelf blijven is soms toch nog een uitdaging en dan schieten de to do lijstjes door mijn hoofd. Na de uitgebreide (vega) lunch en sup yoga hadden we een paar uurtjes vrije tijd. We huurden een fiets en fietsten op ons gemakje naar Abcoude, alwaar we een terrasje pakten. Hier kwam dat hippe outfitje wat we hadden ingepakt toch goed van pas! De zon scheen namelijk heerlijk en we wilden de laatste zonnestralen van het jaar niet missen. Tegen het einde van de dag fietsten we weer terug en stond er een lekkere maaltijdsoep op ons te wachten met aansluitend een Yin yoga sessie. De Yin yoga was lekker rustgevend en ging ons beter af dan de sessies in de ochtend. Slaperig liepen we de yoga ruimte uit, klaar om ons bed in te duiken. Die avond werd dan ook niet laat, ook wel eens lekker!

De stiltewandeling op zondag

Voor we het wisten was het al weer zondag ochtend. De wekker ging weer vroeg om met de boot op pad te gaan voor de stiltewandeling. Over het water zagen we de prachtige zonsopgang. Daarna liepen we in alle rust door de natuur, gefocused op horen, zien en voelen. En hoe voel je in de natuur? Op blote voeten! Yes, na enige twijfel en “jij wilde dit dus moet je ook alles doen”, liep ik door het weiland op blote voeten. Raar, koud, nat en koeienvlaaien ontwijkend maar we hebben het gedaan! Als beloning stond er een heerlijk uitgebreid ontbijt op ons te wachten bij terugkomst en na de yoga sessie die volgde sloten we gezamelijk af.


Wie weet volgen er meer yoga sessies in de toekomst

Ik kijk super positief terug op het Zwier yoga retreat maar eerlijk is eerlijk.. na een weekend vol met yoga was het voor mij wel even genoeg. Het was wel echt leuk en rustgevend om op deze manier kennis te maken met meditatie en yoga en mijzelf buiten mijn comfortzone te begeven. Want dat hebben we wel echt gedaan! We hebben leuke meiden leren kennen, een weekend genoten van vega maaltijden, in een tent geslapen (oke met boxspring maar toch.. de douche zat in een apart gebouw;)) en vooral ook bijgekletst en lol gehad. En je gelooft het of niet, na het retreat heb ik alweer een yoga lesje gedaan! Wie weet volgen er meerdere. 😉

Share Tweet Pin It +1
Previous PostGepofte zoete aardappel met een Grieks tintje
Next PostDadel kokos balletjes

No Comments

Leave a Reply