In Diner, Lunch, Recepten

Wrap falafel

Vaak als wij in de keuken staan, dan doen we maar iets. We kijken welke ingrediënten we nog over hebben en daar proberen we iets van te verzinnen. Heel erg vaak eindigt dat in een gerecht met geitenkaas erin, want dat is een van de dingen die standaard in onze koelkasten terug te vinden is. En als we dan aan tafel gaan, komt dit bijna standaard met de mededeling “ik hoop dat het lekker is, want ik heb dit nog nooit eerder gemaakt”. Zo is ook deze wrap falafel ontstaan. We hadden nog wraps over, falafel en een paprika, dus daar hebben we deze heerlijke wrap falafel van gemaakt.

Benodigdheden

  • Wraps
  • Falafel (dit kan je ook heel makkelijk zelf maken, lees in dit recept hoe)
  • Paprika
  • Geitenkaas
  • Avocado
  • Cherry tomaatjes
  • Limoen
  • Peper en zout

Aan de slag

Start met het roosteren van de paprika. Zet de oven aan op 180-200 graden en leg de paprika in een schaaltje in de oven. Draai de paprika af en toe even om, totdat de paprika aan alle kanten zwarte plekjes krijgt. Dan haal je de paprika uit de oven en stop je deze in een dichte zak. Hierdoor komt het velletje los en kan je de paprika heel makkelijk ontvellen. Snijd de paprika daarna in kleine stukjes.

Maak ondertussen de falafel en bak deze in de pan, totdat de falafel lekker krokant wordt en leg de wrap even kort in de oven.

Maak daarna van de avocado lekkere guacemole. Prak de avocado fijn, snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng dit met de limoen, zout en peper.

Haal de wrap uit de oven, leg de falafel erop, samen met de geroosterde paprika en guacemole. Brokkel de geitenkaas in stukjes eroverheen en klaar is de wrap. Je kan deze wrap falafel heerlijk op smullen als lunch of diner.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Pita Falafel

Posted on 18 februari 2019

Previous PostEen eigen moestuin

No Comments

Leave a Reply