In Ontbijt, Recepten

Start je dag met deze overheerlijke wentelteefjes

Wist je dat wentelteefjes een hele goede manier is om de verspilling van brood tegen te gaan? Vroeger werden wentelteefjes namelijk vooral gemaakt door de mensen die minder te besteden hadden, van oud brood. Inmiddels is dit recept over de hele wereld bekend en wordt het als lekkernij beschouwd.

Tegenwoordig wordt het dus lang niet altijd meer van oud brood gemaakt. Mocht je nog een restje hebben liggen, dan is dit natuurlijk wel mooi mee genomen. Wij vinden wentelteefjes een heerlijk begin van de dag en zijn er gek op. Het is een echte traktatie in de vroege ochtend!

Wentelteefjes zijn natuurlijk van nature al vegetarisch, dus we hebben niets aan het recept veranderd, maar mocht je ze geheel veganistisch willen of zonder suiker, dan delen we onder het traditionele recept ook een lekker recept met de vervanging van melk, boter suiker en eieren.

Benodigdheden voor 10 heerlijke wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 2 eetlepels suiker – bruine suiker vinden wij het lekkerst
  • 2 theelepels kaneel
  • 10 sneetjes (oud) brood – of suikerbrood, jammie!
  • bakboter

Hoe je ze supermakkelijk maakt

Klop in een diep bord de eieren los en roer daar de melk, suiker en kaneel doorheen. Leg de sneetjes brood in het eimengsel, tot ze allemaal goed doordrenkt zijn.

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met een klontje boter erin. Als de pan goed heet is, leg je de wentelteefjes in de pan. Bak ze even kort, waarna je ze omdraait. Wij vinden het lekker om ze wat meer plat te duwen, zodat ze wat knapperiger worden, maar dit hoeft niet. Blijf ze omdraaien (je kan ze ongeveer 1 minuut per kant laten liggen), tot de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin zijn.

Extra toppings

Je ziet het al, wentelteefjes zijn erg makkelijk te maken. Ze zijn op deze manier al heerlijk, maar wil je jezelf nog net wat meer verwennen? Versier je wentelteefjes dan met één of meerdere extra toppings. We geven je wat ideetjes:

  • Caramelsaus
  • Chocoladesaus
  • Poedersuiker
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Bosbessen
  • Kersen

Alternatieve wentelteefjes

Ben jij op zoek naar een recept voor veganistische wentelteefjes? Of een recept zonder suiker?

De melk kan je vervangen door amandelmelk, de eieren door 2 eetlepels meel, de suiker door ahorn of agave siroop en de boter door kokosolie. Het recept volg je verder op dezelfde manier.

Maak jij weleens wentelteefjes? Eet je ze dan graag zonder iets, of doe je er een topping op? Wij zijn benieuwd naar jouw wentelteefjes recept! Op zoek naar andere ontbijtjes? Kijk dan hier.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Duurzaam uitje in Amsterdam

Posted on 25 februari 2019

Bietensap

Posted on 28 januari 2019

Previous PostNederland Circulair
Next PostMinimalisme, het ware geluk

No Comments

Leave a Reply