In Recepten

Wafels feestontbijt

De tijd van de nationale feestdagen is aangebroken. Een goede reden voor heerlijke feestontbijtjes. Ons feestontbijt is pas compleet, als er ook een lekkere wafel op tafel staat (of wentelteefjes maar dat recept hebben we eerder al gedeeld). Vandaag een heerlijk recept voor wafels, om je vingers bij af te likken!

Wafelijzer

De grootste uitdaging bij het maken van wafels is dat je een wafelijzer nodig hebt. Daar kunnen we niet om heen helaas. Heb je deze niet in huis? Niet getreurd, leen er eentje van vrienden of familie (alvorens je er eentje zelf aanschaft) of kijk op Peerby Go. Misschien kan je via deze handige app een wafelijzer lenen van een van je buren.

Wafel recept

Als je het wafelijzer in huis hebt, kan je echt aan de slag.

Benodigdheden:

  • 200 gram (spelt)bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels suiker/poedersuiker
  • Vanille – een stokje leegschrapen of vanille aroma
  • 3 eetlepels olie (wil je voor plantaardig gaan? Kies kokosolie en smelt dit)
  • 250 ml water
  • Voor een frisje, kan je een citroen uitpersen en de sap gebruiken

Mix de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Indien dit wel het geval is, kan je het mengsel boven een kom zeven. Voeg daarna de vanille, citroensap, olie en water toe en roer het tot een glad mengsel. Laat het mengsel het liefst een half uurtje rusten (geen must) en warm het wafelijzer op. Zodra het wafelijzer warm is, kan je het mengsel in het ijzer gieten. Hoe lang je de wafel moet bakken, verschilt per wafelijzer dus kijk hier goed naar alvorens je het mengsel in het ijzer giet.

Serveer de wafel met een beetje poedersuiker, honing of ahornsiroop en vers fruit. Yammie! Wil je all the way gaan? Een wafel is ook heerlijk met een bolletje ijs.

Heb je geen wafelijzer in huis en lukt het ook niet een wafelijzer van iemand anders te lenen? Ga dan voor lekkere wentelteefjes.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostDuurzame Koningsdag - een leuk feestje!
Next PostSimpele cheesecake dip

No Comments

Leave a Reply