In Recepten

Visschotel

Deze week is het Bewuste Visweek. In plaats van een veggie recept delen van daarom een vis recept met je. Een heerlijke visschotel met lekker veel groentes, tilapia filet en gegratineerd met kaas. Tilapia is een vegetarische zoetwatervis die voornamelijk plankton eet en veel gekweekt wordt. Als je vis koopt, kan je het beste op het keurmerk letten. Het ASC keurmerk geeft aan dat de verantwoord gekweekt is.

Benodigdheden

Voor 2 tot 3 personen:
2 tilapiafilet
1 courgette
2 tomaten
1 prei
Geraspte kaas
Olijfolie, naar wens met een smaakje zoals truffel
Peper en zout

Recept

Verwarm de oven op 200 graden en snijd de courgette en tomaten in plakjes. Versnipper de prei. 

Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Zelf gebruik ik altijd olijfolie met truffel smaak, dit geeft je ovenschotel een extra smaakje maar je kan natuurlijk ook normale olijfolie gebruiken. Leg beide tilapiafilets naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout, naar smaak. Leg daarna een laagje courgette op de vis, gevolgd door de prei en een laagje tomaten. Schenk daarna nog een klein beetje olie over de ingrediënten en dek af met de geraspte kaas. Afhankelijk van hoeveel groenten je in de schotel wilt verwerken, kan je er ook voor kiezen een extra laag courgette en tomaten toe te voegen alvorens je eindigt met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal ongeveer 45 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is. Dit gerecht is heerlijk om met rijst te serveren. 

Ben je toch op zoek naar inspiratie voor een echt vega recept? Kies dan een van onze andere recepten die we eerder gedeeld hebben.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Gnocchi ovenschotel

Posted on 9 september 2019

Lekkere zomerse bulgur salade

Posted on 1 april 2019

Gevulde paprika met heerlijke groenten

Posted on 18 maart 2019

Previous PostGnocchi ovenschotel
Next PostDe toekomst van Worlsisters

No Comments

Leave a Reply