In Blog, Kersverse ouders, Peuters & kleuters

Van wieg, naar ledikant en bed

Toen ik net voor het eerst zwanger was, had ik een grote mond. Hoezo zou de baby in onze kamer gaan slapen? Daar is een babykamer voor! En waarom een wiegje, hij kan ook meteen in het ledikant. Naarmate mijn zwangerschap vorderde veranderde ik van mening. Ik zag een aanbieding voor een wiegje (mozesmand op standaard) en werd daar meteen verliefd op. Ik was van gedachte veranderd en ik zei dat de kleine een maand bij ons mocht liggen. 

Van wieg naar ledikant

Dat maandje werd uiteindelijk 4,5 maand en nog vond ik het spannend. Julian ging vanaf toen eerder naar bed en sliep door dus zei JW dat het tijd was voor deze stap. Dit is ook het moment dat we meteen de overstap hebben gemaakt naar het ledikantje. Overdag had ik hier mee geoefend. Of dit geholpen heeft weet ik niet maar hij sliep meteen goed.
Op internet zie je veel over wanneer het beste moment is om je kind op zijn of haar eigen kamer te laten slapen. Ik ben ervan overtuigd dat je dit als ouder het beste zelf kan bepalen. Zo heeft Cristel Sem eerder op zijn eigen kamertje laten slapen, doordat ze elkaar wakker hielden en het kamertje naast hun eigen slaapkamer is. Het belangrijkste is denk ik dat je het bedje veilig opmaakt. Zelf zijn we fan van het beddengoed van SNURK, veilig en leuk. We kenden ze al een tijdje van de eenpersoons en tweepersoons dekbedden maar ze hebben nu ook ledikantsets en die zijn super schattig! Wij zijn verliefd! 

Naar het grote bed

Na de ledikant komt natuurlijk een volgende stap, het peuterbed of eenpersooonsbed. Julian is nu twee jaar. Hij heeft bij zijn opa al in een peuterbed geslapen maar thuis slaapt hij nog in de ledikant. Hij is een goede slaper en slaapt direct als we hem in bed leggen. Dat willen we zo houden en dus hebben we ons al vaak afgevraagd wanneer het moment daar is om de volgende stap te maken. Zijn ledikant is nog groot genoeg en ik wil hier het liefst echt een momentje van maken: samen een bed uitzoeken, kopen en in elkaar zetten. Het eenpersoons dieren dekbedovertrek van SNURK hebben we alvast uitgezocht. Daar kon ik niet mee wachten, zo leuk! Met de rest wachten we even, dan beseft hij het denk ik nog beter. Wat straks wel mee gaat tellen is dat Boaz uit zijn wieg zal groeien en over moet naar het ledikantje. Dan moeten we met Julian de overstap maken, want voor 2 maanden een extra ledikant aanschaffen vinden we zonde. Hopelijk halen we het minimaal tot 2,5 jaar, want ik heb gelezen dat kinderen tot die tijd de geborgenheid van een ledikant missen en geen impulscontrole hebben, wat het moeilijk maakt te blijven liggen. Aan het leuke beddengoed zal het in elk geval niet liggen. 

Vanaf wanneer ging/gaat jouw kindje van een ledikantje naar een ander bed? En koos/kies je voor een peuterbed of eenpersooonsbed. Ik ben benieuwd naar andere ervaringen.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostDe werkende moeder

No Comments

Leave a Reply