In Met kinderen, Reizen, Zonder kinderen

Vakantie uitjes in Nederland

Inmiddels is in heel Nederland de vakantie in volle gang. Door het coronavirus wordt bij velen de vakantieperiode toch wat anders ingericht dan we gewend zijn. Vaker dan andere jaren wordt er gekozen voor een vakantie in Nederland. Er zijn nog steeds mensen die er voor kiezen de grens over te gaan, maar zij blijven wat dichter bij huis dan anders. Dit jaar is het even niet anders en daar maken we het beste van! Wat je ook kiest, een paar dagen Nederland ontdekken (met de kinderen) is natuurlijk altijd leuk. Wij hebben een aantal tips voor je voor vakantie uitjes in Nederland op een rijtje gezet. 

Op vakantie in de tuin of op zolder

In maart, toen Corona in Nederland net “begon” lazen we een blog over een moeder die met haar dochtertje op vakantie zou gaan. Deze vakantie kon helaas niet door gaan en dus besloot de moeder met haar dochtertje op vakantie op zolder te gaan. Zo gezegd, zo gedaan: alle logeer spullen werden naar zolder gebracht en daar vierden moeder en dochter samen hun vakantie. Lekker knus met zijn tweetjes. Het meisje zei zelfs dat het zo zielig was voor papa dat hij niet mee mocht op vakantie. Voor een kind maakt het echt niet uit waar je naartoe gaat, samen zijn en leuke dingen doen is voor hen het belangrijkste!

Amsterdam en omgeving

Tijdens een vakantie in eigen land, ontdek je plaatsen waar je niet van wist dat het bestond. Natuurlijk kennen we allemaal de toeristische trekpleisters maar er zijn in Nederland ook veel verborgen pareltjes.

Waar anders te beginnen dan in onze mooie hoofdstad Amsterdam? Ken jij de website www.staycation.amsterdam al? Hier vind je super toffe aanbiedingen van hele mooie hotels, vaak met een heerlijk ontbijt of diner inbegrepen. Als je hier gebruik van maakt, support je meteen de locals (want ja die werken ook in hotels;)). Heerlijk om even samen, of met de kinderen, van een nachtje weg te genieten. Naast dat je dan heerlijk luxe kan overnachten is er in amsterdam natuurlijk meer dan genoeg te doen. Wij schreven al eerder een blog over een duurzaam uitje in Amsterdam. Maar je kan natuurlijk ook een kano of een waterfiets huren en lekker toeven op de Amstel of een picknick houden in een van de mooie parken in de stad. 

Net iets buiten de stad liggen de Tuinen van West. Een van Anouk haar favorieten, echt een pareltje! In de Tuinen van West kan je zelf fruit plukken, lekker lunchen in de boomgaard of (duurzame) boodschappen doen in de winkel. En terwijl je hiervan geniet, is er voor de kinderen een doolhof en zijn er genoeg speelmogelijkheden.

Zelf hebben wij een abonnement op dierentuin Artis. Ik vind het heerlijk. Vaak gaan we op woensdag 2 uurtjes met de bakfiets die kant op. Dan zijn we er echt even uit en soms lunchen we dan ook meteen in een restaurantje in de buurt. Julian vindt de diertjes helemaal geweldig. Van vrienden hoor ik de laatste tijd echter ook veel over Dierenpark Hoenderdaell. Dit park ligt in een prachtig uitgestrekt natuurgebied, iets verder naar boven richting den Helder.

Rotterdam en omgeving

Ga je naar de buurt van Rotterdam? Bezoek dan het Dakpark. Dit park ligt op 9 meter hoog en heeft een lengte van 1200 meter. Hiermee is het een van de grootste dakparken van Europa. Mocht het erg warm zijn, dan kan je de watertrap op zoeken. Maar er is ook een buurttuin, waar je schapen, kippen, moestuinen en fruithagen vindt. Je kan een wandeling maken over het blotevoetenpad en als je tot laat wilt blijven, neem je lekker wat spullen mee voor de barbecue en blijf je in het park eten. Vergeet dan niet een kleed mee te nemen, waar je op kan zitten. Wat vind je bijvoorbeeld van dit leuke kleed, gemaakt van gerecycled wol?

In de buurt van Rotterdam ligt Capelle aan den Ijssel. Zijn jouw kinderen waterratjes? Dan is waterspeeltuin de Watervallei in het Schollebos echt iets voor jullie. Dit is het eerste openbare Spray Park in de Benelux. Een dag vermaak in de speeltuin gaat zeker lukken als je een goed gevulde picknick mand mee neemt. Daarnaast ligt er een normale speeltuin naast het Spray Park en is er genoeg ruimte in het bos voor een potje voetbal of een lekkere wandeling. En, een leuk weetje is dat het Spray Park dit jaar de Circulair Spelen Award heeft gewonnen!

Apeldoorn

Een aanrader voor jong en oud is Park Malkenschoten in Apeldoorn. Ze hebben uiteenlopende attracties. Kinderen kunnen met water spelen, klimmen en klauteren in het bos, in de speeltuin spelen, midgetkolven, dieren voeren en waterfietsen. En dan hebben we nog niet eens alles opgenoemd! En de prijs? Voor 10 euro mag je het hele seizoen onbeperkt komen spelen.

Ontdek de natuur

Een weekendje weg naar een stad is voor de hand liggend en iets waar veel mensen meteen aan denken als zij een weekend weg gaan plannen. In een stad is super veel te doen. Maar vergeet niet dat juist in de zomer, een weekend in de natuur heel fijn kan zijn. Wij houden er van tot rust te komen in mooie natuurgebieden, stranden, duinen etc. Als we terug kijken op een vakantie, dan hebben we vaak de meest leuke herinneringen aan die afgelegen boomhut midden in de jungle (die hebben we alleen nog niet in Nederland gevonden) of dat kleine hutje op het strand. In de natuur kan je heerlijk genieten en stiekem zijn wij regelmatig weer verbaasd hoe mooi de natuur in Nederland is. Wil jij ook de natuur in? Kijk dan eens op natuurhuisje.nl voor mooie accomodaties. Neem je fietsen mee en ga vanaf je huisje op de fiets op zoek naar een boerderij winkel in de buurt. Veel duurzamer krijg je het niet. De producten van de boerderij winkel komen vaak rechtstreeks van het land, waardoor ze vers zijn en je zeker weet dat je producten uit het seizoen kiest. Duik daarna samen de keuken in voor een diner gemaakt van verse en lokale producten. Maak voor het toetje bij je huisje een kampvuur (natuurlijk wel goed letten op de veiligheid voor jezelf en de natuur) om marshmallows op te roosteren. Geniet van elkaar en de omgeving!

Spelen in de buurt

We begonnen deze blog al met dat het voor een kind vaak niet uit maakt waar je heen gaat. Met lekker spelen in de speeltuin in de buurt of op bezoek bij de kinderboerderij scoor je ook punten bij jouw kleine boef! Is hij/zij ook zo gek van water? Ga op zoek naar leuke waterplekken en strandjes. Zeker op de dagen dat het weer het toelaat, is je dag al snel goed als je aan het water bent. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de waterspeeltuin in de binnentuin van Rijksmuseum Boerhaave of laat je kind een dag de schipper zijn bij Minihaven.

Meer ideeën!

Ben je op zoek naar andere activiteiten om te doen met kinderen? De website kidsproof.nl is echt een aanrader. Hier vind je heel veel leuke activiteiten, in verschillende steden! Via deze website kwamen wij bijvoorbeeld terecht bij Stadsboerderij Natuurtalent, waar we hierboven al meer over vertelden. Leuke plekken voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden.

Binnenkort delen we graag een aantal tips voor dagjes uit net over de grens. Want België en Duitsland hebben ook veel te bieden en zijn soms net zo ver rijden (of dichterbij) dan de andere kant van het land.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Het dak op bij DakAkker in Rotterdam

Posted on 24 juni 2019

Eerste vakantie met baby

Posted on 16 december 2019

Previous PostLonden
Next PostWintertijd en uitslapen

No Comments

Leave a Reply