In Blog, Met kinderen, Peuters & kleuters, Reizen

Uitjes in de omgeving van Den Bosch

Lockdown activiteiten.. stiekem Google ik wat af om leuke uitjes te vinden om te doen in deze periode met ons zoontje. Voordat alles dicht ging, gingen we regelmatig naar Artis, een speeltuin, kinderboerderij of lekker lunchen in een kindvriendelijk restaurant. Al heeft een kind weinig nodig en geniet Julian ook super erg van spelen in onze achtertuin en schaapjes kijken in de wei, ik kan echt genieten van dit soort uitjes.

Onze vorige blog over uitjes in Nederland (aug 2020) was gericht op de omgeving Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn en nog wat andere plekken in Nederland. Inmiddels zijn we verhuisd naar een dorp vlakbij den Bosch en dus ging ik op zoek naar leuke uitjes in de omgeving van Den Bosch. En ook nu hebben we hier wat leuke pareltjes ontdekt. Elke keer ontdek ik iets nieuws en een aantal dingen deel ik graag met jullie in deze blog.

De Ijzeren Man in Vught

Als kind ging ik vroeger vaak naar de Ijzeren man. Vooral in de zomer om een verkoelende duik te nemen. Nu gaan we er ook vaak heen om lekker te wandelen. De speeltuin is super mooi geworden en nu tijdens de lock down mag je tegen betaling van een consumptie gratis naar binnen. Wat mij betreft een top actie! Zeker op een zonnige dag is het heerlijk om in de speeltuin rond te banjeren en op het strandje of een van de bankjes te picknicken.
Ook als straks weer alles open is, is het wat mij betreft nog steeds een aanrader. Een heerlijke speel en zwem plek en ze hebben het grootste klimpark van de Benelux. Voor de papa’s en mama’s is er dan ook een heerlijk terras. Top combi toch?!

Kabouterbos in Den Dungen

Op social media zie ik steeds vaker mensen die naar een kabouterbos gaan. Ik ging ook op zoek naar een kabouterbos in de buurt en kwam uit bij het kabouterbos in Den Dungen, gemaakt door Stichting H.E.L.D, MC Lidu en een groep vrijwilligers. Google maps bracht ons naar de parkeerplaats van de Meerse Plas (Dungens gat). Je loopt over een klein strandje langs het water en ziet aan je rechterhand vanzelf de paddestoel staan. Dit is het begin van het pad. Super mooi gemaakt! Julian rende van kabouter naar huisje, paddestoel en waslijntjes met kabouterkleding. Hij keek zijn ogen uit en voor ons was het ook heerlijk om lekker buiten te lopen in het bos. We waren de enigen dus het was ook nog eens heerlijk rustig. Een aanrader!
Op de website van stichting H.E.L.D. staat ook een kaartje.
http://www.stichting-held.nl/Kabouterpad/

Speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen

Op de website staat ‘de leukste speeltuin van Noord-Brabant’. De speeltuin is geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar en heeft enorm veel verschillende speeltoestellen. Julian keek ook hier weer zijn ogen uit en rende van de wip auto naar de speelboot, schommels en glijbanen. Er is ook een klein water gedeelte, vooral leuk natuurlijk voor in de zomer. Op het terrein staan ook picknick tafels waar gezinnen van een lekkere zelf meegebrachte lunch genoten.
De speeltuin wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en bijdrages van bezoekers. Doe dus een kleine bijdrage in de paddestoel bij de uitgang.

Pluktuinen

In Amsterdam waren de tuinen van West een van mijn favoriete plekjes om naartoe te gaan. Dit is een pluktuin met fruit en landwinkel. Je kan er heerlijk picknicken in de boomgaard. Hier ben ik nog op zoek naar mooie pluktuinen om straks al het weer kan naartoe te gaan. Ken jij mooie pluktuinen in de omgeving den Bosch of heb je andere tips voor leuke (lockdown) uitjes met kinderen?

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Wintertijd en uitslapen

Posted on 25 oktober 2020

Previous PostPasen
Next PostEen weekendje Den Haag tijdens het coronavirus

No Comments

Leave a Reply