In Blog, Kersverse ouders, Peuters & kleuters

Uit eten met speeltuin in Brabant

Bourgondiërs en ondernemende typetjes, ik durf wel te zeggen dat we dat zijn. Ik houd van lekker eten en ontdek graag nieuwe plekken. Thuis zijn is ook lekker maar niet dagen achter elkaar. Het liefst ga ik wat leuks doen met ons gezin en familie en combineer ik dat met een hapje eten. Natuurlijk gaan we met onze kinderen ook naar “gewone” restaurants, waar we vroeger voor de kindertijd heen gingen, maar als we het kunnen combineren met een echt kindvriendelijke locatie doe ik dat toch liever. Zoals je waarschijnlijk eerder gelezen hebt, zijn we in december verhuisd van Diemen naar Haarsteeg (Brabant) en waren de afgelopen maanden dus perfect om op ontdekking te gaan. Onze ontdekkingen om te gaan uit eten met speeltuin in Brabant deel ik in deze blog ook graag met jou! 

Speeltuin het Kwekkeltje, Rosmalen

Om te eten wat minder geschikt maar wel echt een super leuke speeltuin! Volgens de eigen website is het de leukste speeltuin van Noord-Brabant en de prijs bepaal je zelf doormiddel van een eigen bijdrage. Je kan overigens wel picknicken aan picknick banken. Neem dus zeker lekkere drankjes en hapjes mee als je deze speeltuin gaat bezoeken. 

Pannenkoekenhuis de Financiën, Loon op Zand

Dit is een van onze favorieten! Het restaurant zit op een kwartiertje rijden van ons huis, heeft een heerlijke lunch kaart en super super veel pannenkoeken. Zelfs koemelkvrij verkrijgbaar, fijn als je een kind hebt met koemelkallergie, of zelf koemelkvrij moet eten, zoals Cristel tijdens haar borstvoedingsperiode. Kinderen krijgen muntjes bij de pannenkoek om zelf iets uit te zoeken in het winkeltje en er is een binnen- en buitenspeeltuin. Vooral buiten is echt groot en omheind. Wat ook leuk is met wat oudere kinderen, is dat je hier ook kan midget golfen. De locatie is overigens ook ideaal na een dagje efteling. 

Speeltuin Nederhemert, Nederhemert

Een ouderwetse buiten speeltuin. Ik houd er van! Daarnaast is er een simpele maar lekkere lunch en diner kaart. De speeltuin is omheind en er staan tafeltjes binnen de omheining waardoor je lekker kan zitten terwijl je de kinderen in de gaten houdt. Ook is de locatie ideaal om bijvoorbeeld een feestje te vieren. Sinds kort hebben ze een kabouterpad, die hebben we nog niet gezien. En ook leuk, in de buurt kan je met de auto op het pondje de Maas oversteken. Julian was onder de indruk!

Gerrithoeve kinderspeelboerderij, Oisterwijk

Wouw, wat een ontdekking. Hier is een binnen- en buitenspeeltuin en een heerlijke lunch en diner kaart voor papa en mama. Buiten is de speeltuin omheind dus vanaf het terras kan je de kinderen in de gaten houden. De binnen speeltuin is ook een soort ouderwetse speeltuin; met zandbak en doolhof. Zo leuk!

Boerderijterras ’t venster, Vinkel

De speeltuin is niet super groot maar groot genoeg voor kinderen om lekker te kunnen spelen. Daarnaast zijn er varkens die de kinderen kunnen bekijken. Voor de ouders is dit terras (binnen en buiten) echt top. Wat mij betreft de lekkerste kaart die ik tot nu toe bij een speeltuin heb gezien. Je kan gerechtjes zelf combineren. Als ik terug denk aan deze lunch, loopt het water alweer in mijn mond. 

Recreatieboerderij Waleuk, Waalwijk

Erg kneuterig en thee en koffie kregen we in een papieren bekertje maar voor de kinderen een leuke speeltuin. Er is ook een midget golf baan en mais doolhof. Op een aantal dagen is de boerderijwinkel open. Ik zou hier zelf alleen niet heen gaan om wat te eten. 

Herberg de drie Linden, Drunen

Aan het randje van de Loonse en Drunense duinen ligt Herberg de drie Linden. Een lekkere lunch en diner kaart en er is een speeltuin voor de kinderen. Het nadeel is dat je echt mee moet de speeltuin in want vanuit het restaurant of vanaf het terras kan je dit niet zien. Als je een stuk wilt lopen is deze plek wel ideaal want je loopt zo de duinen in. Super mooi!

Boerderijterras de Ritskampen, Vlijmen

Een kleine speelplaats voor de kleintjes (een zandbak met glijbaan, skelters en heel veel speelgoed). Je kan hier lekker wat drinken met bijvoorbeeld herfstcake of appeltaart. Niet zelf gebakken helaas maar alsnog een lekker tussendoortje. Voor de lunch is er weinig keuze maar je kan bijvoorbeeld een panini bestellen. Je mag ook een kijkje nemen in de koeienstal. 


Mijn lijstje met restaurants en speeltuinen is nog erg lang dus hopelijk gaan we binnenkort weer een aantal nieuwe locaties ontdekken en kunnen we deze dan ook weer met jullie delen. 
Heb jij nog tips? Waar moeten we echt heen met de kinderen?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostKoemelkallergie
Next PostDe werkende moeder

No Comments

Leave a Reply