In Recepten

Truffel risotto met geitenkaas, champignons en tomaat

Tijd voor een nieuwe categorie op onze website: vega recepten voor lekkere inspiratie!

Zelf eten we zeker niet geheel vegetarisch maar wel eten we steeds vaker vegetarische gerechten. Zo heeft Anouk bijvoorbeeld Vega Monday ingevoerd. Soms is dit nog best wel een uitdaging want in de meeste recepten die wij kennen, zit vlees. Vlees weg laten is simpel maar de juiste vervanging zoeken vinden we soms nog wel eens een uitdaging. Nou houden we best een beetje van uitdaging, afwisseling en regelmatig iets nieuws uitproberen dus ook dit idee pakken wij met beide handen aan.

Positieve impact

En weet je, als we één dag per week allemaal geen vlees eten, heeft het zo veel positieve impact. Wist je dat we 3,2 megaton CO2 uitstoot per jaar kunnen verminderen door één dag geen vlees te eten en dat we ook nog eens ontzettend veel water en bos hiermee kunnen besparen? Lees hier ook meer over in onze agenda.

Het vega recept van deze week is een heerlijke truffel risotto met champignons, tomaatjes en geitenkaas. Het water liep ons in de mond toen we deze combi bedachten en dus delen we het recept graag met jou.

 

Truffel risotto met champignons, tomaatjes en geitenkaas

Benodigdheden:

Truffel risotto

Champignons

Tomaten

Geitenkaas

Ui

Bouillon

Kruiden of Rucola naar wens

 

Bereiding

Zet allereerst een pan op met water en een bouillonblokje (of trek de bouillon zelf). Snijd daarna de ui en champignons. Fruit de ui in een wok en voeg na ongeveer één minuut de risotto en champignons toe. Bak dit nog even kort. Schep één lepel bouillon in de wok en roer het door tot het vocht opgenomen is door de risotto. Voeg daarna nog één lepel bouillon toe en ga door met dit proces voor ongeveer 20 tot 30 minuten. Rasp (Parmezaanse) kaas over de risotto in de wok en schep dit door de risotto heen.

Tussendoor heb je tijd om de tomaatjes te snijden, rucola te wassen en kruiden te knippen.

Serveer de risotto op een bord met daaroverheen de tomaat, geitenkaas, kruiden en rucola.

 

Extra tips:

Schenk een scheutje witte wijn door de risotto.

Koop daarnaast een blok kaas om zelf te raspen. Dit kan je bijvoorbeeld verpakken in een Bee’s wrap zodat je geen plastic hoeft te gebruiken.

 

Smakelijk eten!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostFrequent Asked Questions (FAQ)
Next PostAçai bowl

No Comments

Leave a Reply