In Recepten

Tosti pikanto

Ik houd altijd erg van tosti’s. Vroeger at ik ze vaak met ham en kaas, de laatste tijd eet ik ze regelmatig alleen met kaas. Ik vind het ook heerlijk om met tosti’s te experimenteren. Zo eet ik bijvoorbeeld graag een tosti met banaan/pindakaas (een echte aanrader!) of met kruidenkaas en kaas. Soms probeer ik eens echt iets anders. De ene keer is het heerlijk, de andere keer valt het wat tegen. Vandaag deel ik een recept met jullie van een van de lekkerste tosti’s van de laatste tijd, de tosti pikanto.

Ingrediënten

  • 2 boterhammen
  • Pesto
  • Falafel
  • Chilisaus/pepertjes

 

Welk brood je pakt, maakt voor mij niet zo veel uit. Ik ben zelf gek op maisbrood, maar eet je graag bruin brood, glutenvrij of noem het maar op, dat kan natuurlijk allemaal.

 

Begin met de falafel. Verkruimel dit en bak het kort even in de pan. Hier wordt het net wat krokanter van, waardoor ik het lekkerder vind. Ik houd er wel van als mijn eten wat pittiger is, dus tijdens het bakken voeg ik vaak wat chilisaus of een rood pepertje toe. Bak dit kort mee.

 

Ondertussen ga je verder met het beleggen van je brood. Smeer op beide kanten een dun laagje pesto. Er is ook vegan pesto te verkrijgen, dus als je dit recept volledig vegan wilt maken, is dat ook mogelijk.

Als de falafel krokant geworden is (niet te krokant, want het moet daarna nog in het tosti ijzer) dan leg je dit op 1 boterham. Leg de andere boterham er boven op, stop hem even in het tosti ijzer, paar minuutjes wachten en smullen maar van je tosti pikanto.

 

Wil je toch liever iets anders voor op brood? Lees dan hier wat tips over broodbeleg. Wat is de lekkerste tosti die jij ooit gemaakt hebt?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostVega pasta fresca
Next PostHoe duurzaam zijn wij zelf in de keuken?

No Comments

Leave a Reply