In Recepten

Tomatensoep met champignons en paprika

Een keer in de zoveel tijd heb ik onwijs veel zin in een lekkere (maaltijd)soep. Natuurlijk niet uit een pakje maar zelf gemaakt want zelfgemaakte soepen zijn toch echt het lekkerste! Meestal maak ik dan groente-, tomaten en paprika- of champignons soep. Vandaag maakte ik een lekkere tomatensoep met paprika en champignons die ik nog in de koelkast had liggen. Super zonde namelijk om weg te gooien en het paste makkelijk in deze heerlijke soep.

Ingrediënten

2 groentebouillonblokjes

2 liter water

7 grote tomaten

Champignons (ik had nog ongeveer 10 champignons in de koelkast liggen

Halve rode en halve gele paprika (ook deze had ik nog in de koelkast liggen

2 handjes vermicelli

 

Om te beginnen snijd je een kruisje in de tomaten. Deze doe je vervolgens in een pan met een laagje water. Laat het water koken zodat de schil van de tomaat loslaat en je de tomaten straks makkelijk kan ontvellen. Zodra de tomaten goed zijn, gooi je het water weg en laat je de tomaten afkoelen. Als de tomaten afgekoeld zijn, kan je de vellen makkelijk van de tomaten afhalen.

Snijd de ontvelde tomaten in 4 stukken en doe alle tomaten in een blender om klein te maken. Hier kan je ook de groenten bij doen die je bijvoorbeeld nog in je koelkast hebt liggen en in de soep wilt gebruiken. Ik deed er dit keer een halve gele paprika, een halve rode paprika en 10 champignons bij. Ondertussen zet je ongeveer 2,5 liter water op, samen met de 2 bouillonblokjes.

Als de mix van tomaten, paprika en champignons (of andere groenten) een geheel vormt en fijn gemalen, giet je het voorzichtig bij de bouillon in de pan. Voeg eventueel peper en de twee handjes vermicelli toe en laat de soep even koken zodat alle ingrediënten gaar zijn. Ik laat daarna de soep nog minimaal een uur op zacht vuur staan.

Eventueel kan je tomatenpuree en room aan de soep toevoegen om een romigere soep te krijgen maar dit hoeft niet. De soep is heerlijk met een broodje met bijvoorbeeld (zelfgemaakte) kruidenboter.

 

Je kan de tomatensoep met champignons en paprika direct eten maar ik vind soep meestal een dag later nog veel lekkerder dan de dag waarop je de soep maakt.

 

 

Share Tweet Pin It +1
Previous PostEen lunch zonder afval!
Next PostDe badkamer, een duurzaam walhalla!

No Comments

Leave a Reply