Leuk dat je onze website bezoekt! Wij zijn Anouk en Cristel den Otter en afgelopen jaar zijn wij gestart met Worldsisters. Door Anouk haar werk, werden wij ons beiden steeds bewuster van de verschillen die we ook individueel kunnen maken en het belang van aandacht voor onze planeet. Met Worldsisters combineren wij onze reispassie en onze zoektocht naar een duurzame manier van leven. Wij hopen jullie hiermee te inspireren.

Duurzaamheid is een breed begrip en hoor je steeds vaker voorbijkomen. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden, zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Alles wat te maken heeft met het milieu, de aarde, mensen en de maatschappij vallen onder dit brede begrip. Onze planeet geeft steeds meer signalen waaruit blijkt dat we hier beter op moeten letten. Dit betekent zeker niet dat wij vinden dat je jouw hele levensstijl om moet gooien. Wij zijn er wel van overtuigd dat we samen door kleine veranderingen een verschil kunnen maken.

Van kinds af aan hebben wij veel gereisd. Onze ouders hebben ons veel van de wereld laten zien. Toendertijd was reizen met het vliegtuig en het bezoeken van andere continenten heel bijzonder. Nu, jaren later, is het voor veel mensen normaler om op vakantie te gaan. Reizen is een soort verslaving en zonder reizen kunnen wij niet. Reizen heeft een positieve impact op de wereld, zoals het stimuleren van de economie en het leren kennen van andere culturen, maar we mogen en kunnen ons hoofd ook niet in het zand steken als het aankomt op de negatieve kanten van reizen. Voor onze planeet zitten er veel slechte kanten aan vast. In onze blog nemen we je mee in onze zoektocht andere reiskeuzes te maken. Door onze ervaringen te delen over deze kleine veranderingen, zoals het kiezen van een ecohotel of eten bij een social enterprise café, proberen we reizigers te stimuleren om duurzamere keuzes te maken.

Het is tegenstrijdig om veel nadruk te leggen op duurzaamheid tijdens het reizen, maar de rest van de tijd niet. De meeste mensen zijn toch maar relatief weinig tijd per jaar op reis en veel meer tijd thuis. In ons dagelijkse leven proberen wij steeds meer dingen anders aan te pakken. Gewoontes kunnen doorbroken worden, als je er bewust mee bezig bent. Ook deze ontdekkingstocht delen wij met jullie!

 

Liefs,

Anouk en Cristel