In Recepten

Smoothies

Over het algemeen drinken wij veel water, maar soms hebben we ook heel veel zin in iets anders zoals een freakshake of een smoothie. Over freakshakes schreven we al eerder, maar onze lekkerste smoothie recepten hebben we nog niet met je gedeeld. Natuurlijk is een smoothie nog veel lekkerder in de zon, op het strand, speciaal voor jou gemaakt, maar thuis maken we ook wel eens een lekkere fruit smoothie of ontbijt smoothie. Het verschil? De lekker zoete fruit smoothies is echt een tussendoortje en deze bestaan vaak vrijwel volledig uit fruit. De ontbijt smoothies bestaan uit zowel fruit als groenten (50-50), zodat we ze echt als maaltijdvervanger kunnen gebruiken. Let wel op met fruitsmoothies, want je krijgt ongemerkt behoorlijk veel fruitsuikers binnen. Dit kan echt geen kwaad als je er af en toe een drinkt, maar of het slim is om hier een vaste prik van te maken, is natuurlijk de vraag. In dit artikel delen we onze favoriete fruit smoothies met je. Houd de website in de gaten, want er komt ook nog een keer een blog met ontbijt smoothies aan.

Tropical smoothie

  • 1 mango
  • 1 sinaasappel
  • 2 bananen (zo bruin mogelijk)
  • 200 ml amandelmelk

Snijd alle ingrediënten en doe deze samen in de blender. Mix het tot een gladde smoothie. Heb je geen amandelmelk in huis? Dan kan je de amandelmelk ook vervangen door water. En is het geen mango seizoen? Vervang de mango door een fruitsoort uit het seizoen of gebruik diepvriesmango. Wij houden heel erg van smoothies met een tropische smaak. Doe je ogen dicht en neem een slok. Door de smaak van de mango, waan je je meteen op een bounty Island.

Noten smoothie

  • 1 eetlepel notenpasta
  • 2 bananen (zo bruin mogelijk)
  • 200 ml amandelmelk

Doe alle ingrediënten in de blender en mix het tot een gladde smoothie. Meer zin in een smoothie bowl? Schenk deze smoothie dan in een kom en serveer de bowl met vers fruit, zoals aardbeien of frambozen, en granen of noten. Dan heb je gelijk een heerlijk ontbijt.

Smoothie fresa

  • 200 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 300 gram yoghurt

Misschien kan je het al raden, maar ook hier gaan alle ingrediënten in de blender en mix je het tot een glad geheel. Wil je een vegan smoothie? Vervang dan de yoghurt door sojayoghurt of kokosyoghurt. Je kan ook nog wat blaadjes munt toevoegen voordat je de smoothie in de blender mixt, voor een nog frissere smaak.

Je leest het al, wij zijn gek op zoete smoothies. Maar er is natuurlijk nog veel meer te maken. Elk fruit waar jij gek op bent, kan je gebruiken voor een smoothie. Houd daarbij zo veel mogelijk rekening met het seizoen. In het seizoen is het fruit het lekkerst. In de Worldsisters agenda hebben wij ook over seizoensproducten geschreven, inclusief een groenten en fruit overzicht. De agenda, met veel naslagwerk over een duurzamer leven, is bij ons in de webshop te koop. Schaf je hem nu aan dan betaal je maar 10 euro!

Wil je je smoothie wat dikker maken? Dan is het toevoegen van een banaan of wat yoghurt altijd een goed idee. Ben je op zoek naar meer lekkere smoothie recepten? Kijk dan eens hier, want misschien is dit smoothie boek wel iets voor jou. Of vond je de smoothie bowl variant met noten heel erg lekker? Wellicht geeft dit boek je dan nog wat meer inspiratie. Wat is jouw favoriete smoothie recept?

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Freakshakes

Posted on 4 maart 2019

Simpele cheesecake dip

Posted on 20 mei 2019

Bananenbrood

Posted on 4 februari 2019

Previous PostHet dak op bij DakAkker in Rotterdam
Next PostDe jungle babykamer

No Comments

Leave a Reply