In Blog, Ontspanning

Pasen

Wat is de betekenis van Pasen? Pasen is voor ons vooral een heerlijk lang weekend, waarin we tijd doorbrengen met familie en vrienden en lekker tot rust komen. We zijn katholiek opgevoed maar thuis was het geloof niet heel erg aanwezig. We staan hier zelf dan ook niet echt bij stil. Tijdens corona is tijd doorbrengen met anderen helaas wat lastiger. Nog steeds zijn we wel van plan ook dit jaar met het paasweekend leuke dingen met elkaar te doen (natuurlijk volgen we de maatregelen). Lekker creatief bezig zijn. Om jou inspiratie te geven, hebben we in deze blog wat leuke paas activiteiten op een rijtje gezet. 

Paaseieren zoeken

Laten we maar meteen met het minst originele idee beginnen, dan hebben we die afgevinkt. 😉 Paaseieren zoeken. Welke leeftijd je ook hebt, stiekem blijft dit leuk om te doen. Zijn er kleintjes bij? Dan is het alleen al heerlijk om toe te kijken hoe zij zoeken en genieten. Geen kleintjes? Dan nog kan dit een leuk spel zijn. Je kan elkaar bijvoorbeeld uit dagen, door er een wedstrijdje van te maken wie de meeste eieren kan vinden, of door eerst alleen 1 kleur te mogen zoeken. Deze activiteit kan je het beste buiten doen. De weersvoorspellingen zien er in ieder geval goed uit. En zeg nou zelf, met mooi weer buiten zijn is sowieso een feestje! 

Paaseieren schilderen

Ook deze activiteit kan leuk zijn met en zonder kinderen. Het is jaren geleden dat we het zelf gedaan hebben maar nu Julian steeds beter kan knutselen, kijk ik er stiekem heel erg naar uit samen paaseieren te gaan schilderen. 

Als je gaat knutselen met echte eieren en het uiteindelijke resultaat in de paastakken hangen wilt hangen, is het aan te raden kleine gaatjes in het ei te maken en deze voordat je begint met schilderen uit te blazen. Je kan de eieren natuurlijk ook schilderen voor een uitgebreide paaslunch. Kook het ei dan eerst even. 

Wil je een mooie verzameling maken die je elk jaar kan hergebruiken? Kies dan voor houten eieren en maak er een jaarlijks terugkerende traditie van. Zo heb je na een paar jaar een collectie eieren, die je elke keer herinnert aan de leuke activiteiten van het jaar daarvoor. 

Paastakken maken

Paastakken zijn superleuk om in een mooie lange vaas in huis te zetten in de dagen rondom Pasen. Bij ons staan de takken al twee weken te shinen en te wachten op de zelfgemaakte versiering. Die beschilderde eieren, hangen inmiddels aan de takken. Dit maakt het thuis extra gezellig!  

Paasbrunch maken

Maak met het hele gezin een uitgebreide, heerlijke paasbrunch. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wij zijn dol op het bakken van croissantjes en scones. Maar wat dacht je van heerlijke zelfgebakken paaskoekjes in de vorm van paashaasjes, broodjes met ei erin (die Italiaanse!) of paashaas pannenkoeken? En vergeet de vitamientjes niet. Maak een lekkere vers fruitsalade, smoothie of sapjes van seizoen fruit om de brunch compleet te maken. Het samen klaar maken zorgt voor extra veel gezelligheid en je zal zien dat de brunch daarna nog veel lekkerder smaakt!

Eierracen

Klaar met het verven van de eieren of het zoeken van de paaseieren? Dan kan je de eieren daarna nog gebruiken voor een echte eierrace. Je kent dit spelletje vast nog wel van een oudhollandse spelletjes dag op school. Het enige wat je nodig hebt zijn eieren en lepels. Stop een lepel in je mond, leg een ei op de lepel, doe je handen op je rug en leg vervolgens een parcours af. De snelste racer die eindigt met het ei nog op de lepel is de winnaar. Je kan het parcours uiteraard zo moeilijk maken als je zelf wil. Lekker racen in de buitenlucht om daarna uitgeput aan het middagdutje te beginnen. 

Paasknutsels maken

Zin in nog meer paasactiviteiten met de kinderen? Maak mooie Paas knutsels! Internet staat vol met ideeën een voorbeeld kleurplaten van eieren, de paashaas of andere Paas gerelateerde onderwerpen. Kleine kinderen vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te plakken. Gebruik dus bijvoorbeeld de eierschillen van de eieren die je met de brunch hebt gegeten en laat je kind dit op de kleurplaat of een gekleurd vel plakken. De kleurplaten kan je daarna weer gebruiken om een mooie paasslinger voor in huis te maken. 

Heb je nog wc-rolletjes in huis? Ook hiermee kan je bijvoorbeeld een paashaas knutselen (google even voor voorbeelden). Of pak wat verf en maak een creatief schilderij met hand en voet afdrukken. Vooral die kleine handjes en voetjes zijn hier geschikt voor, te lief toch!  

Wat gaan jullie doen met Pasen? Deel je creatieve ideeën met ons!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Eerste vakantie met baby

Posted on 16 december 2019

Herinneringen sparen

Posted on 18 mei 2020

Previous PostMoeders voor moeders, doe jij ook mee met dit initiatief?
Next PostUitjes in de omgeving van Den Bosch

No Comments

Leave a Reply