In Recepten

Nicecream met heerlijke toppings

Heb jij na het avondeten ook vaak trek in iets zoets? Wij wel. Wij proberen niet altijd in de koekjestrommel te graaien, maar soms willen we toch echt iets lekkers. En wat vinden wij dan de beste oplossing? Een gezonde zoete snack maken. Zo kun je heerlijk, zonder schuldgevoel, genieten.

Lekker ‘gezond’ ijs

Als er iets is, waar wij dol op zijn, dan is het wel ijs. Dus we zijn aan de slag gegaan met het maken van Nicecream. Misschien ken je het wel, want het is het afgelopen jaar behoorlijk populair geworden. Nicecream is ijs, gemaakt van bananen. Fruit dus! Toevallig is banaan ook nog eens één van onze favoriete ijssmaken, dus dat komt goed uit.

Het fijne van dit recept, is dat je voortaan ook een bestemming hebt voor je veel te rijpe bananen. Je kent het vast wel. Je haalt een tros bananen, maar er blijven er één of twee net iets te lang liggen, waardoor ze helemaal bruin zijn geworden. Zo op eten, vind ik dan niet meer zo lekker, dus deze stop ik vaak in de vriezer, zodat ik ze kan gebruiken voor het maken van nicecream. Dus naast een heerlijk recept, voorkom je ook hiermee voedselverspilling.

 

Recept Nicecream

Ingrediënten:  

  • 2 bevroren bananen (in kleine stukjes)
  • Een scheutje melk of water

 

Haal de bananen uit de vriezer, stop ze in de blender met een scheutje (amandel/haver)melk of water. Blenden maar en klaar. Als het mengsel niet goed wil blenden, dan kan je er nog een scheutje melk/water bij doen.

 

Wil je een andere smaak ijs? Dan stop je er wat extra fruit bij, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of kersen. Wil je chocolade ijs? Dan voeg je wat cacao toe.

 

Toppings

Wat is ijs nou zonder een heerlijke topping? Ook hier kan je weer van alles bedenken. Je kan vers fruit in stukjes snijden en er door heen mengen, je kan er hagelslag of discodip overheen strooien (maakt het dan weer net wat minder gezond), of je kan een havermout crumble maken. Ik vind deze havermout crumble echt heerlijk, dus lees gauw verder voor het recept daarvan!

 

Havermout crumble

Ingredienten:

  • Havermout
  • Dadels
  • Frambozen (bevroren)

 

Week de dadels eerst 15-30 minuten in warm water. Daarna blend je de dadels samen met de havermout. Dit worden als het goed is wat brokjes. Daarna kan je de frambozen erdoorheen doen. Als je bevroren frambozen gebruikt, dan kan je ze er even bij doen in de blender. Gebruik je verse frambozen, dan kan je ze er voorzichtig doorheen spatelen.

Serveer het nicecream in een mooi glas, met de havermout crumble erop en genieten maar.

 

P.S. Dit recept is stiekem ook heerlijk als ontbijt.

Share Tweet Pin It +1
Previous PostBroodbeleg voor een simpel ontbijtje
Next PostTips voor duurzame feestdagen

No Comments

Leave a Reply