In Kersverse ouders, Ontspanning, Verzorging, Zwangerschap

Moederdag

Vandaag mag ik me al 38 weken en 1 dag jouw mama noemen, lieve Julian. Net zo lang als dat je in mijn buik zat (volgens de uitgerekende datum). Wat een speciale gedachte.. Ik zeg niet vaak dat ik trots op mezelf ben maar nu durf ik te zeggen dat ik dat toch best wel een beetje ben. We hebben het goed met zijn drietjes, jij groeit als een malle, tijgert en trekt je op zodat je overal in huis kan gaan staan, smult van fruithapjes, oefent met boterhammen en warme happen. Een loedermoeder dat ben ik niet, al voelt het het af en toe wel een beetje zo als je romper zwart ziet van het tijgeren, de woonkamer bezaait ligt met speelgoed of het eten zelfs achter je oren zit. Maar ach, daar ben je kind voor toch? Dus deze mijlpaal gaan we vieren, met zijn drietjes een nachtje weg. Slapen in het hotel van mama haar werk. Wel gek hoor in deze tijd, want wat is het anders. Komend weekend is het moederdag. De eerste moederdag als mama van jou. Ook dat zal anders zijn dan de volgende jaren maar we gaan het samen vieren hoor en oma een afstandsknuffel sturen.

Samen hebben we wat leuke moederdag tips voor in deze corona tijd uitgekozen voor alle lieve mensen die ons volgen. Lezen jullie met ons mee?

The Baby Project x MrStarsky

We schreven al eerder over The Baby Project, een goed doel. The Baby Project geeft steun aan jonge ouders en hun kroost in Afrika en Azië. In Nederland zijn we tijdens en na de bevalling in goede handen, maar dat is niet overal ter wereld zo. The Baby Project zorgt voor een goede voorlichting voor (aanstaande) moeders en een veilige bevalling. Door de komst van het coronavirus is de wereld in een klap enorm veranderd. Juist nu hebben deze landen de support hard nodig. Want een goede gezondheidszorg, schoon water en kennis over hygiëne is daar normaal gesproken al niet vanzelfsprekend, laat staan nu.

Samen met MrStarsky zijn zij een samenwerking aan gegaan. Speciaal voor Moederdag (maar ook voor Vaderdag, dus leuk om te onthouden!) koop je een sterrenhemelposter met 10% korting. Per verkochte poster gaat twee euro naar The Baby Project. Win win dus, jij krijgt een mooie korting en je steunt tegelijk het goede doel. Door deze donaties kan The Baby Project, ondanks de heftige tijden door het coronavirus, zwangere vrouwen en kersverse moeders en baby’s ondersteunen.

Een deur of raam portret

In deze bijzondere tijd reageert iedereen anders. De een klapt compleet dicht en weet even niet meer wat te doen, de ander wordt enorm creatief en verzint van alles om toch bezig te kunnen zijn in deze tijd. Probeer over jezelf niet te hard te oordelen. We zien de laatste tijd veel berichtjes voorbij komen, waarin mensen aangeven dat ze het zwaar hebben. Goed dat je het aangeeft, maar kijk niet te veel naar een ander en doe vooral waar je jezelf goed bij voelt.

Een van de leuke initiatieven die wij voorbij zagen komen zijn de deurportretten en raamportretten. Verschillende fotografen hebben dit fantastische idee opgepakt. Zo heb je toch voor later een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd. Wij zijn zelf helemaal weg van de foto’s van Jesje Veling. Maar ook van andere fotografen hebben wij enorm mooie foto’s voorbij zien komen. Te veel om allemaal op te noemen, maar hier hebben we enkele voorbeelden voor je: Paulien van Beusekom, Carol Eijck, Gonda en voor onze Belgische lezers Stijn Willems. Mocht jij nog iemand weten die echt niet in dit lijstje mag ontbreken, noem hen hieronder in de comments of tagg hen op insta.

Iets lekkers

Normaal gesproken hoort bij moederdag een lekker taartje, toch? Uiteraard zijn wij enorm voor het steunen van lokale initiatieven! En als bakkersdochters houden we het meest van koekjes, taart en bonbons. Dus mocht je vlak bij je moeder wonen, dan is het natuurlijk een top plan om iets lekkers bij de plaatselijke bakker te halen en bij je moeder voor de deur te zetten. Ga even op raambezoek of drink een kop koffie op 1,5 meter in de tuin. #wijblijvenbakken

Mocht je wat verder weg wonen, dan kan je natuurlijk altijd de bakker in de buurt van je moeder bellen om iets lekkers te laten bezorgen. Maar wij zagen nog een aantal leuke initiatieven voorbij komen, die speciaal gemaakt zijn met het oog op deze gekke tijd, dus die willen wij graag nog eens extra in het zonnetje zetten. Zo zagen wij bijvoorbeeld deze koekjes van My Sweet Dear. Zeg nou zelf, dit ziet er toch te schattig uit!

Bosje bloemen

Bloemen, wellicht denk je wat afgezaagd maar via www.mooibosje.nl koop je nu bloemen direct vanaf de kwekerij. De bloemen kunnen aan huis geleverd worden in heel Nederland en over het algemeen is het vandaag besteld, morgen in huis. Zo help je dus ook meteen de kweker!

Een persoonlijk tintje

Hoe vaak spreek jij je waardering uit over je moeder voor wat ze allemaal voor je doet en gedaan heeft? Wij zouden dit echt nog veeeeeel vaker moeten doen. Binnenkort delen we dan ook graag een ode aan onze ouders met jullie (via ons mamaplaats account dus houd instagram in de gaten). Nu je toch veel meer tijd hebt dan normaal, neem dan misschien eens een moment om je waardering uit te spreken of op papier te zetten. Waarom ben je nou eigenlijk zo blij met je moeder en wat waardeer je zo aan haar? Schrijf het op (handgeschreven is natuurlijk nog persoonlijker!) en stuur je moeder deze brief op. Er gaat niets boven een persoonlijke blijk van waardering, toch? Wil je het kort maar krachtig houden? Zet het dan op een leuke, lieve of grappige kaart.

Wat geven wij zelf?

Wij hebben dit jaar een super leuk idee bedacht vinden we zelf (de credits gaan naar Anouk). We willen jullie dit graag laten zien, maar we hebben één probleempje. Onze moeder is onze grootste fan en trouwste lezer, dus de kans dat zij deze blog leest voor moederdag is zo’n 99,99%. En we vinden het zo leuk, dat we het echt nog even geheim willen houden voor haar. Dus lieve mama, we zetten hier een link neer voor onze andere lezers, maar het is de bedoeling dat jij daar dus NIET op drukt. We herhalen, NIET OP DRUKKEN! We hopen dat jij je nieuwsgierigheid nog even kan bedwingen, zodat ons cadeautje nog een echte verrassing blijft. Voor alle anderen: Hier kan je zien wat wij gaan geven. Tof he!

Mommy’s to be

Is jouw vrouw/vriendin een Mommy to be? Officieel moet ze dan nog een jaartje wachten op haar eerste moederdag cadeau, maar eigenlijk ben je ook al wel een beetje mama vanaf het moment dat je zwanger bent toch? Wij vinden dat ook de zwangere vrouwen best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden! Het is tenslotte behoorlijk hard werken, zo’n mooi kindje afleveren. Cadeautjes krijgen is altijd leuk. Wil jij jouw liefde verrassen met een cadeautje? Kijk dan eens voor een leuke bijtring, speen of speelkoord in onze webshop!

Wij zijn benieuwd. Wat ga jij geven dit jaar voor moederdag?

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Previous PostOefenhapjes
Next PostHerinneringen sparen

No Comments

Leave a Reply