In Reizen, Zonder kinderen

Maastricht

Een weekendje Maastricht! In Nederland maar voor mij toch nog 2,5 uur met de trein. Deze tocht startte ik op vrijdag na het werk, laptop dicht en gaan. De trein vond ik een wat minder groot succes.. deze was namelijk heel klein en druk waardoor er niet genoeg zitplaatsen waren. Maar de NS rijdt CO2 neutraal dus er zit wel een goede gedachte achter en dus vind ik dat we vaker gebruik zouden moeten maken van het openbaar vervoer. In ieder geval iets om over na te denken!

Maastricht is een veelzijdige stad: winkelen, wandelen, fietsen, eten en drinken. Alles kan hier!

Winkelen in Maastricht

Maastricht is een “kleine” stad en superleuk om te winkelen. Alles is lekker dicht bij elkaar en de meest voorkomende winkels vind je hier ook in de stad. Wij sliepen in Wyck. Dit is een opkomende wijk met boetiekjes. Het is superleuk om hier in de middag rond te struinen en tussendoor met mooi weer een drankje te drinken op een terrasje aan de Maas. Aan de stad kant (andere kant van de brug) zijn de grotere winkelketens maar als je goed zoekt, vind je hier ook een aantal kleinere winkels. Aan deze kant van de Maas is ook de markt met op zaterdag de vintage/antiekmarkt. Als afwisseling tussen het winkelen door is het zeker aan te raden een kaarsje op te steken in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de Sint-Servaasbasiliek. Dit doe ik altijd als ik een weekendje weg ga of op vakantie ben; een kaarsje voor iedereen die niet meer bij ons is en waar ik dan ook even aan wil denken. Ik vind het een mooi gebaar!

Wandelen in Maastricht

Houd je van wandelen? Maastricht is hier ook de uitgewezen plek voor! Zoals ik al zei is het een lekker compacte stad en Maastricht heeft stadswallen. Zo zie je een ander deel van Maastricht. De natuur is ook dichtbij voor als je de stad even uit wilt. Wij besloten fietsen te huren en op zondag de omgeving te verkennen.

 

Fietsen rondom Maastricht

Op internet zijn verschillende routes te vinden. Hier heb ik drie punten uitgehaald, namelijk Fort Eben-Emael, Le petit Lourdes en Tongeren (allen in België). Deze drie punten voerde ik in Google in en in de vroege ochtend fietsten we de stad uit. Fort Eben-Emael is een voormalig Belgisch militair verdedigingsfort. Erg indrukwekkend om te zien en je kan hier ook een wandeling maken. Daarna fietsten we door naar Le petit Lourdes. Na een korte tussenstop fietsten we door naar Tongeren. Tongeren staat bekend om de antiek- en brocantemarkt op zondag. De markt loopt door heel de stad en is vanaf 7 uur open tot de middag. Met lekker weer is het na de markt aan te raden een drankje te drinken op de markt. Hier heb je ook lekkere lunchtentjes. Vanuit Tongeren fietsten wij rechtstreeks terug naar Maastricht. Dit laatste stuk was wat minder leuk, langs een grote weg en duurde ongeveer nog één uur. Je kan uiteraard ook om fietsen en ook terug door de natuur.

 

Eten en drinken!

Mijn weekend is niet compleet zonder lekker eten en drinken. Op internet zocht ik naar lekkere vega/duurzame restaurants en zo kwamen wij terecht bij Marres Kitchen. Verscholen in de Capucijnenstraat met een binnenplaats/tuin ligt dit heerlijke restaurant. We werden blij verrast door het concept, de gastvrijheid en de lekkere gerechten. Wij bestelden een aantal mezzes om te delen. Dit is een echte aanrader! In de avond is het volgens mij aan te raden om te reserveren.

Voor een volgende keer staan café Ceramique en Witloof op ons lijstje. Daar zijn we nu niet geweest maar de menukaart van deze restaurants klinken ook superlekker!

Share Tweet Pin It +1
Previous PostStop met plastic flesjes op vakantie!
Next PostMexicaanse ovenschotel van restjes

No Comments

Leave a Reply