In Met kinderen, Reizen, Zonder kinderen

Londen

Eerder schreven we al een blog over herinneringen sparen. Wij zijn daar altijd dol op geweest, samen dingen ondernemen, lekker eten en de wereld ontdekken. Een nachtje weg in eigen land doen we dan ook regelmatig, en iets minder regelmatig maar stiekem toch best vaak, gaan we er op uit om een ander land te ontdekken. 

Londen

Toen vrienden naar Londen verhuisden, hoefden wij (Anouk, JW en Julian) dan ook niet lang na te denken en besloten we een weekendje Londen te boeken. Wij gingen nog met het vliegtuig maar even een weetje tussendoor, binnenkort kan je ook met de hoge snelheidstrein! Dat klinkt ons voor de toekomst als muziek in de oren. 

Donderdagavond laat kwamen we aan in het hotel. Nog even gezeur met het babybedje maar toen we dat voor elkaar hadden gingen we vol goede moed de nacht in. Gelukkig hadden we zelf een lakentje (tot nu toe kregen we in alle hotels een dekbed voor Julian maar dat mag natuurlijk niet), slaapzak en de Snuzpod wolk meegenomen. Julian werd helaas snachts wakker maar verder verliep het prima. We voelde het wel hoor de volgende dag; een dag werken, vliegen en een gebroken nacht = wallen onder de oogjes. 

Lekker op pad

Vrijdag; Julian in de draagzak en lekker samen op pad. Overal waar we even stopten om wat te eten of drinken, stal hij de show. De serveersters waren helemaal weg van hem! Maar wat kan je in Londen overal makkelijk komen met een baby. Wij hebben genoten van een lekkere lunch bij Kitty Hawk. Voor degene die van vegan gerechten houdt, dit is zeker een aanrader! Wat dacht je van een knolselderij met truffel soep, bloemkool steak of vegan burger? Voor de vleeseters zijn er ook genoeg keuzes dus voor iedereen in je gezelschap zit er wel iets bij. Het is een erg druk restaurant dus wees op tijd of reserveer een tafeltje. 

Marktjes

Na de lunch hebben we een bezoekje gebracht aan Spitalfieds market en box park. Spitalfields is zeker een aanrader, hier vind je kraampjes met allerlei vaak handgemaakte producten en heerlijke food trucks. Ook boxpark is leuk om naartoe te gaan, hier vind je namelijk winkels en food barretjes in oude containers. Loop vanuit hier bijvoorbeeld door naar de andere markten in Shoreditch. Dit deed ik tijdens eerdere bezoekjes aan Londen en.. I love it! Deze zijn alleen open in het weekend dus dit keer sloegen wij deze markten over. In plaats daarvan besloten wij via de vintage markt naar de London Tower bridge te lopen want daar moesten we natuurlijk een foto maken met Julian. Zijn eerste keer in Londen moet toch ook een lekker toeristisch plaatje opleveren!?

Wahaca

In de avond aten wij echt super lekker bij Wahaca. Eerlijk, ik was een beetje sceptisch toen ik hoorde dat we daarheen gingen aangezien zij meerdere restaurants in Londen hebben en ik een beetje bang was voor het keten idee. Daar bleek niets van waar te zijn, wat heb ik lekker gegeten zeg! Als je hierheen gaat, kan ik je maar een ding adviseren: laat je tafel volzetten met allerlei lekkers en deel een aantal gerechten. Ze hebben heerlijke veggie opties en nog een leuk weetje.. Ze zijn de eerste klimaatneutrale restaurant keten. Op de website staan allerlei feiten zoals dat ze zoveel mogelijk materialen recyclen en hitte van de koelkast en vriezers wordt gebruikt om het water te verwarmen. Ik was een beetje bang om met Julian savonds nog op pad te gaan maar we hebben hem daar de fles gegeven en zijn pyama en slaapzak aan gedaan om vervolgens lekker in de kinderwagen te slapen. Niet iets waar ik een gewoonte van wil maken maar het was helemaal prima voor dit weekend.

De zaterdag

Zaterdagochtend deden we lekker rustig aan. Jw ging sporten en ik liet het bad vollopen voor Julian en mezelf. Meneertje rolt inmiddels dus na een aantal rol demonstraties, deed hij een dutje in bed, genoot ik van 45 minuten me time en was het zo weer middag toen Jw terug kwam. Na een bezoekje aan het Tate museum, liepen we langs de Theems naar Borough market. Hier kan je makkelijk een dag verdwalen en eten, jammie! Na Borough market speelden we 30 seconds in een pub en nam ik Julian mee voor een uurtje rust in het hotel. Die avond aten we in het hotel, helaas deed de babyfoon het niet vanuit de kamer dus namen we Julian in de kinderwagen mee. 

Een goede afsluiter

Alsof we nog niet genoeg gegeten hadden, hadden we zondag afgesproken voor een brunch in restaurant Nopi van Ottolenghi. Heerlijk! En toen zat omze eerste city trip met Julian er op en was het weer tijd om naar huis terug te gaan.

Dit was niet onze eerste ‘vakantie’ met Julian. Vorig jaar gingen we al naar Spanje en Oostenrijk. Wil je meer lezen over onze eerste vakantie naar Spanje? Kijk dan hier. Londen was wel onze eerste city trip met zijn drietjes. Kan ik je een city trip met baby aanraden? Het is wat anders dan zonder kinderen maar zeker weten goed te doen. Plan je dagen niet te vol en doe het lekker rustig aan. Ik kan het iedereen aanraden!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Oefenhapjes

Posted on 7 april 2020

De jungle babykamer

Posted on 15 juli 2019

Eerste vakantie met baby

Posted on 16 december 2019

Previous PostHerinneringen sparen
Next PostVakantie uitjes in Nederland

No Comments

Leave a Reply