In Recepten

Lekkere zomerse bulgur salade

We kunnen niet wachten tot het echt zomer is, met heerlijk warme dagen en lekkere salades. Daarnaast zit er mango in dit recept en mango is momenteel nog in het seizoen, dus vandaar dat we dit nu vast delen. Wil je meer weten over welke groente en fruit in het seizoen zijn? Zoek dit dan op achter in de Worldsisters Agenda. Deze lekkere zomerse bulgur salade is een van onze favorieten en dit recept delen we heel graag met jou!

De ingrediënten die je in deze lekkere zomerse bulgur salade gebruikt, kan je wisselen. Wellicht ook afhankelijk van wat je nog in je koelkast hebt liggen. Gebruik restjes, dat scheelt weer afval. Wij vinden de salade het lekkerst met de ingrediënten die we in dit recept noemen.

Ons favoriete bulgur salade recept

Benodigdheden:

  • Bulgur (1 half kopje per persoon)
  • Komkommer
  • Snoeptomaatjes
  • Champignons
  • Mango
  • Granaatappelpitten
  • Geitenkaas
  • Peper en zout

Bereid de bulgur zoals op de verpakking staat, vaak is dit ongeveer 10 minuten in kokend water. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een pan met een beetje olie. Zowel de bulgur als de champignons kan je nu laten afkoelen aangezien de rest van de ingrediënten ook koud worden geserveerd in de salade. Houd je van iets warms door je salade heen, zorg dan dat de bulgur en champignons warm blijven.

Snijd de komkommer en mango in kleine stukjes en snoeptomaatjes door de helft. Verbrokkel de geitenkaas zodat je kleine stukjes krijgt. Meng daarna alle ingrediënten, inclusief de granaatappelpitten en voeg naar smaak peper en zout toe.

Deze salade is heerlijk met een lekker broodje erbij of een soepje vooraf. Het is niet noodzakelijk maar wel extra verwennerij. Wat dacht je van een stokbroodje met aioli of Focaccia? Heb je even geen zin in een vega maaltijd maar wel in deze salade? Voeg dan eventueel spekjes aan de salade toe.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Smoothies

Posted on 8 juli 2019

Gevulde paprika met heerlijke groenten

Posted on 18 maart 2019

Previous PostPlanten stekken voor beginners
Next PostZelf natuurlijke deo maken

No Comments

Leave a Reply