In Recepten

Komkommer noodles

Soms heb je gerechten die zo lekker zijn, dat je ze elke week wel zou willen eten. De eerste keer dat ik deze komkommer noodles at, dacht ik gelijk al dat dit een blijvertje zou zijn. Ik at dit als onderdeel van mijn detox week, die ik volgde uit het detox boek van The Green Happiness. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en maak ik de komkommer noodles nog steeds regelmatig. 

De detox week

Ik had regelmatig over detox weken en sapkuren gelezen en gehoord dat mensen hieraan mee deden. Ik wilde dit zelf ook weleens proberen, om te kijken hoe ik dit zou ervaren. Het viel mij erg mee om te doen en om de week ‘vol te houden’. Wat mij vooral opviel was dat ik in de ochtend veel makkelijker op stond, zonder een moe gevoel te hebben. Sindsdien heb ik nooit meer een detox week gedaan, maar ik begin wel regelmatig mijn dag met een sapje. Een van de sapjes waar ik regelmatig mee ontbijt, een bietensapje, hebben we laatst met jullie gedeeld en lees je hier.

Komkommer noodles

Het lekkerste recept uit het detox boek van The Green Happiness vind ik dus de komkommer noodles en na overleg met Merel en Tessa mogen wij dit heerlijke recept met jullie delen! Komkommer is sowieso altijd heerlijk verfrissend en mango geeft mij altijd een zomers gevoel.

Chlorella

Doordat deze noodles een recept zijn uit een detox boek, vind je tussen de benodigdheden ook chlorellapoeder. Chlorella behoort tot de algen en worden gezien als superfoods. Ze bevatten velen voedingsstoffen (zoals vitaminen en mineralen) en kunnen ervoor zorgen dat onze celvorming beter en sneller verloopt. Hierdoor draagt het bij aan herstel van ons lichaam en vertraagt het verouderingsproces. Tot slot kan het giftige stoffen uit ons lichaam halen. Dit poeder geeft dus een extra ‘healthy’ boost aan je gerecht, maar het heeft geen invloed op de smaak. Heb je Chlorella niet in huis of wil je het niet toevoegen aan je gerecht, dan is het voor de smaak van dit gerechtje dus ook niet nodig. 

Benodigdheden

  • 2 komkommers
  • 1/2 avocado
  • 1 mango
  • 10 gram pistachenootjes
  • zwarte peper
  • 1 theelepel chlorellapoeder (eventueel)

Hoe maak je de komkommer noodles?

Was de komkommers en maak er slierten van. Ik gebruik hier mijn spiraalsnijder voor, maar als je die niet in huis hebt, kan je dunne plakken maken met een kaasschaaf/dunschiller en deze in smalle slierten snijden. Schil de avocado en mango en doe deze met een klein beetje water en eventueel de chlorellapoeder in de blender. Mix dit tot een gladde saus. Roer vervolgens de komkommerslierten door de saus en breng het op smaak met de zwarte peper. Strooi tenslotte de pistachenootjes over de komkommer noodles heen en smullen maar.

Enthousiast geworden en wil je nu zelf ook graag de kookboeken van The Green Happiness aanschaffen? Dat kan via hun eigen website, maar ook bijvoorbeeld hier bij bol.com.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Op weg naar een circulaire economie

Posted on 16 januari 2019

Bon Dia Hofi Cas Cora

Posted on 8 februari 2019

De badkamer, een duurzaam walhalla!

Posted on 3 januari 2019

Previous PostBon Dia Hofi Cas Cora
Next PostVerminder voedselverspilling door voeding goed te bewaren

No Comments

Leave a Reply