In Ontspanning

Het dak op bij DakAkker in Rotterdam

Afgelopen maand ben ik door vriendinnen een dagje mee genomen voor mijn verjaardag. Wat we precies gingen doen was nog een verrassing, maar ik wist al wel dat ze op zoek waren gegaan naar een duurzaam “iets”. Van mijn vriendinnen ben ik een beetje de ‘irritante wereldverbeteraar’, maar gelukkig staan mijn lieve vriendinnen er altijd voor open om leuke nieuwe plekjes met mij uit te proberen. Dus zo gaan ze regelmatig mee naar weer een nieuw gevonden duurzame hotspot. Dit keer werd ik echter zelf verrast met een uitje, super leuk! En dat uitje ging naar Op Het Dak, een rooftoprestaurant op DakAkker Rotterdam.

Dakakker

Dakakker is een dakboerderij, waar groenten, fruit en eetbare bloemen verbouwd worden, zonder het gebruik van kunstmest en gif. Op het dak staan wormenhotels. De compost hiervan wordt gebruikt om de planten te voeden. Door een 6 jarig wisselteeltschema blijft de bodem gezond. Daarnaast houden zij bijen en zit er ook nog een slim water systeem op het dak. Het systeem wordt namelijk aangestuurd door het weerbericht. Het dak kan grote hoeveelheden water opvangen, om problemen bij extreme regenval te voorkomen.

Jullie begrijpen wel dat ik met de seconde enthousiaster werd bij het horen en lezen van al deze feitjes. Ik vind het zo leuk om plekjes te ontdekken waar echt nagedacht is over nieuwe oplossingen, om onze wereld zo goed en mooi mogelijk te houden.

Op het dak

En dan moest het leukste nog komen… het eten! Ik ben dol op eten, dus hier maak je mij altijd blij mee. En al helemaal op zo’n schitterende plek. Bij ‘Op Het Dak’ krijg je puur en vers eten. De producten komen onder andere uit eigen tuin, maar ook van stadsboeren en voedselmakers uit de regio. Wij namen verschillende gerechtjes om te delen en dit is een echte aanrader om te doen. Met name de shakshuka en bruschetta met geitenkaas (ook vegan te krijgen met zonnepittencreme) vond ik echt smullen. Maar ook het bananenbrood en de taartjes zijn om je vingers bij af te likken. Ontbijt niet te veel en maar er zeker een meergangen lunch van!

Geen zin in Rotterdam en op zoek naar andere uitjes in eigen land? Kijk dan naar onze tips voor Maastricht of Amsterdam.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Vakantie uitjes in Nederland

Posted on 4 augustus 2020

Previous PostBijgerechten voor een zomerse barbecue
Next PostSmoothies

No Comments

Leave a Reply