In Recepten

Gnocchi ovenschotel

Ovenschotels, I love it! Waarom? Een ovenschotel is lekker makkelijk te maken en het kost weinig werk want het meeste werk doet de oven. Vaak zijn de restgroenten die nog in de koelkast liggen van andere gerechten ook in de schotel te verwerken. Handig! Vandaag delen we een lekker gnocchi ovenschotel gerecht met je.

Benodigdheden

400 gram gnocchi
Tomatensaus (natuurlijk kan je deze ook zelf maken als je hier tijd voor hebt)
2 eetlepels kruidenkaas of Boursin cuisine
1 paprika
250 gram champignons
2 tomaten
1 prei
Geraspte kaas en geitenkaas

Je kan ook rest groenten die je nog in de koelkast hebt liggen, in de ovenschotel verwerken.

Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de paprika, champignons, tomaten en prei in stukjes en de tomaten in plakjes. Verhit bakboter in een pan en voeg de gnocchi toe, bak deze een paar minuutjes tot de gnocchi bruin kleuren. Voeg daarna de paprika, champignons en prei toe en bak deze mee. Voeg als laatste de tomatensaus en twee eetlepels kruidenkaas toe en laat kort mee koken. Breng op smaak met peper en zout.

Schep een laag van de saus met alle ingrediënten in de ovenschaal. Leg hier bovenop de plakjes tomaat en doe daarna de rest van de saus daar weer bovenop. Strooi als laatste de geraspte kaas over de schotel en leg de plakjes geitenkaas erop. Zet de schotel daarna in de voorverwarmde oven op ongeveer 15 minuten tot de kaas goudbruin kleurt. Natuurlijk kan je er voor kiezen de schotel iets langer in de oven te laten staan, afhankelijk van hoe snel de kaas kleurt.

Serveer de gnocchi ovenschotel eventueel met een salade van mozzarella en tomaat. Voor de vleeseters, kan je er voor kiezen om spekjes in de schotel te verwerken of een stukje vlees (of vis) bij de schotel te serveren.

Vanavond geen zin in een ovenschotel maar wel in een lekkere gezonde en toch redelijk snelle maaltijd? Probeer ook eens ons falafel wraps recept. 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Lekkere zomerse bulgur salade

Posted on 1 april 2019

Visschotel

Posted on 23 september 2019

Gevulde paprika met heerlijke groenten

Posted on 18 maart 2019

Previous PostDuurzaam geboortekaartje
Next PostVisschotel

No Comments

Leave a Reply