In Recepten

Midden-Oosterse gevulde puntpaprika met perzikdressing

Deze week is de week van de circulaire economie. Hierdoor staat deze week bij ons nog iets meer dan anders in het teken van duurzaamheid. En speciaal daarvoor willen we dit keer een nog iets duurzamer recept met je delen dan normaal. In plaats van een vegetarisch recept voor veggie monday, delen we vandaag een vegan recept. Dit houdt in, volledig vrij van dierlijke producten, dus bijvoorbeeld ook geen melk, kaas en eieren. De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor een veganistische levensstijl, maar door veel mensen wordt dit toch als extreem ervaren. Wij eten zeker niet veganistisch (die kaas kunnen we echt niet missen hoor!), maar vinden het soms wel een leuke uitdaging om een veganistisch gerecht te maken. Toch blijkt dit iedere keer weer makkelijker dan gedacht, want heus, je kunt dan echt nog wel meer eten dan een blaadje sla.

Kickstart van Lisa Steltenpool

Speciaal voor vandaag delen wij het recept van een gevulde puntpaprika uit Kickstart, een kookboek van Lisa Steltenpool. Lisa heeft twee kookboeken geschreven, naast Kickstart is zij ook auteur van De Vegarevolutie. Daarnaast kwam vorige week het nieuws naar buiten dat Lisa een derde kookboek gaat maken. Wij zijn hier erg enthousiast over, want in beide eerdere kookboeken deelt Lisa echt veel lekkere recepten. Met name de lasagnesoep is hier erg favoriet. Deze heeft zij zelf ook op haar website gedeeld (nu delen we stiekem 2 gerechten met je vandaag!). Onze verwachtingen voor het nieuwe kookboek van Lisa ligt dan ook hoog (no pressure Lisa;)).

Midden-Oosterse gevulde puntpaprika met perzikdressing

Vorige week heb ik zelf de Midden-Oosterse gevulde puntpaprika met perzikdressing uitgeprobeerd. Misschien heb je dit lekkere gerecht al voorbij zien komen in onze insta stories. Na overleg met Lisa mogen wij jullie dit recept nu ook geven, want wij hebben er heerlijk van gesmuld.

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gram volkorencouscous
  • ½ tl zout
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gewelde abrikozen
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 theelepels kaneel

Voor de saus:

  • 3 centimeter rode peper
  • 1 perzik (vers of uit blik)
  • 150 milliliter sojayoghurt

 

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de paprika’s doormidden en leg deze in een ovenschaal, met de open kant omlaag, 15 minuten in de oven.

Wel de couscous ondertussen 5 minuten met het zout in 250 ml heet water.

Snipper de ui, pers de knoflook en snij de abrikozen fijn. Voeg dit allemaal, samen met de rozijnen, kikkererwten en kruiden toe aan de couscous.

Maak de saus door de rode peper fijn te snijden, de perzik te ontpitten of uit blik te halen en dit samen met de sojayoghurt te mixen in de blender. Zet het daarna in de koelkast.

Haal na 15 minuten de paprika’s uit de oven, draai ze om en vul ze met het couscousmengsel. Zet ze gevuld nog 10 minuten terug in de oven. Serveer de paprika’s samen met de perzikdressing en smullen maar.

De Worldsisters Twist op de gevulde puntpaprika

Wanneer ik iets voor het eerst maak, probeer ik altijd het recept zo goed mogelijk te volgen. Zodra iets bevalt, probeer ik hier een eigen twist aan te geven. Aangezien ik het recept pas één keer heb gemaakt, heb ik deze twist nog niet uitgeprobeerd, maar ik heb al wel wat ideetjes. Ik wil het de volgende keer graag proberen met een normale, oranje paprika, omdat deze toch weer niet iets anders van smaak is. Daarnaast wil ik de komijn en kaneel eens vervangen door kerrie.

Wij zijn benieuwd of jij er ook van hebt genoten? Viel het je mee of tegen om een gerecht volledig zonder dierlijke producten te maken? En heb jij al een leuke eigen twist in gedachten voor dit recept? Wij horen het graag van je.

Ben je nog op zoek naar andere recepten? Kijk dan eens naar deze heerlijke risotto of tomatensoep.

 

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Pita Falafel

Posted on 18 februari 2019

Draadballonnen

Posted on 17 januari 2020

Previous PostDagelijks vervoer, wat is de impact op het milieu?
Next PostOp weg naar een circulaire economie

No Comments

Leave a Reply