In Recepten

Gevulde paprika met heerlijke groenten

Vorige week was het de week zonder vlees. Op Social Media zagen we veel berichten voorbij komen van mensen die meededen aan dit initiatief. Heb jij ook mee gedaan? Misschien heeft het je dan wel geïnspireerd en wil je dit doorvoeren in je dagelijkse leven. Start bijvoorbeeld met een vega dag en maak een gevulde paprika met heerlijke groenten.

Dit lekkere recept is ontstaan door de restjes in mijn koelkast. Ik hoor je denken, hoe dan?! Nou, heel simpel. Aan het begin van de week kopen we lekkere producten in, waaronder veel verschillende verse groenten. Een deel van de groenten blijven dan tegen het einde van de week over, en daar probeer ik dan weer een lekker recept van te maken. Dit keer werd dat een heerlijke gevulde paprika!

Het recept

Benodigdheden:

  • Paprika (1 per persoon)
  • Groenten restjes, wij gebruikten champignons, courgette, paprika en prei
  • Kruiden naar smaak zoals kerrie
  • Couscous
  • Geitenkaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de paprika’s en maak de binnenkant van de paprika’s schoon. Het kapje kan je nog gebruiken en snijd je in kleine stukjes, net zoals de overige groenten. Als je alle groenten gesneden hebt, bak je deze in een pan met een beetje olie en de kruiden. De paprika houd je apart en zet je rechtop in een ovenschaal. Vul de paprika’s met de gebakken gemengde groenten. Met de geitenkaas maak je de bovenkant van de paprika’s dicht. Als je niet van geitenkaas houdt, kan je natuurlijk ook een andere kaassoort gebruiken, zoals feta. Zet de ovenschaal met de paprika’s ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas goudbruin is.

Terwijl je wacht tot de paprika’s, heb je tijd om het bijgerecht klaar te maken. Wij aten de paprika’s met couscous maar natuurlijk kan je het ook met rijst of aardappels eten.

Probeer ook eens de Midden-Oosterse gevulde puntpaprika. Net even iets anders en erg lekker.

Eet smakelijk!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Gnocchi ovenschotel

Posted on 9 september 2019

Lekkere zomerse bulgur salade

Posted on 1 april 2019

Visschotel

Posted on 23 september 2019

Previous PostHoera, zwanger!
Next PostPlanten stekken voor beginners

No Comments

Leave a Reply