In Recepten

Freakshakes

Soms heb je ineens zo veel zin in iets lekkers te drinken. De ene keer gaat je voorkeur uit naar iets gezonds, zoals dit bietensapje, maar de andere keer snak je misschien wel naar iets minder gezonds. Een van onze grootste guilty pleasures zijn dan Freakshakes. Je kent ze vast wel.. Die enorme milkshakes, met allerlei lekkere (en ongezonde) extra’s er op! Denk bijvoorbeeld aan donuts, koekjes of snoepjes. Niet bepaald een licht tussendoortje, maar zo af en toe is dit echt even genieten.

We kiezen dit graag als we met vriendinnen ’s middags ergens iets gaan drinken, lekker op een terrasje in de zon. Zo wordt het geniet momentje nog net wat beter. Thuis proberen we zelf ook weleens een lekkere shake te maken. En geloof ons, dit kost minder werk dan je op het eerste oog denkt, dus wij delen vandaag graag een paar lekkere recepten met jullie!

Smaken

Om een Freakshake te maken, maak je eerst de keuze voor de smaak en topping. Door te variëren in deze keuzes, kan je eindeloos variaties aan Freakshakes maken. Allereerst maak je een keuze voor de smaak. Veel voorkomende smaken zijn, net zoals bij milkshakes aardbei, chocolade of banaan. Alhoewel wij gek zijn op bananenmilkshakes, zijn de chocolade variant Freakshakes ook favoriet. Want zeg nou zelf.. Wie is er nou niet gek op chocolade?

Als je voor de smaak hebt gekozen, dan komt de andere keuze, namelijk welke toppings wil je er op? Denk hierbij aan donuts, suikerspin, soesjes, brownies, koekjes, vers fruit, marshmallows, hagelslag, amandelschaafsel, nootjes, discodip en saus (karamel, aardbei, chocola). Je kan het zo gek niet bedenken!

Keuzestress

Je hoort het al, er zijn veel variaties mogelijk! We leggen je nu eerst de basis ideeën uit voor het maken van een Freakshake en daarna zullen we ons favoriete recept met je delen!

Maak je de Freakshake stiekem vooral voor het mooie Instagram plaatje? Probeer dan om de shake zoveel mogelijk in dezelfde kleuren te maken. Een shake in volledig wit/rood/roze tinten is bijvoorbeeld een stuk mooier om te zien dan een bonte kermis. Het vormt een beter geheel.

Probeer de Freakshake in een Mason Jar te serveren. Dit geeft het ideale beeld en de handige bovenkant van een Mason Jar is ideaal voor versiering van de rand met de heerlijke toppings. Maak de rand van de Mason Jar plakkerig (dit kan bijvoorbeeld met gesmolten chocolade, honing, chocoladepasta, pindakaas etc.), zodat je hier de kleine toppings tegen aan kan plakken. Denk bijvoorbeeld aan hagelslag, nootjes of discodip.

Spuit boven op de milkshake een flinke toef slagroom, zodat je hier de overige versiering op kan plaatsen. Probeer de hoogte in te werken, dit geeft een extra mooi effect voor het perfecte plaatje.

Onze favoriete Freakshake

Benodigdheden:

  • 5 bolletjes chocolade ijs
  • 300 ml melk
  • chocolade saus
  • 3 oreo koekjes
  • chocoladesprinkels
  • slagroom

Maak allereerst de buitenkant van de Mason Jar plakkerig met de chocoladesaus. Plaats dit even in de koeling, zodat het kan uitharden. Meng daarna het chocolade ijs met de melk in een mixer. Plaats dit daarna kort terug in de koeling, zodat het drinken goed koud blijft.
Pak de Mason Jar weer uit de koelkast en giet wat chocoladesaus langs de binnenrand van het glas en versier ondertussen de plakkerige rand met 2 oreokoekjes. Haal beide koekjes uit elkaar, zodat je 4 schijfjes op de rand kan plaatsen.
Haal daarna de milkshake uit de koelkast en giet dit in het glas. Spuit een flinke toef slagroom op de milkshake, versier de slagroom met chocoladesprinkels en steek tot slot nog 1 oreo koekje in de slagroom.

Houd je, net als Anouk, niet van slagroom? Dan laat je dit weg en doe je het oreo koekje naast je shake, of leg je hem er gewoon bovenop.

Wil je nog meer ideeën om aan de slag te gaan met de mooiste en lekkerste Freakshakes? Kijk dan eens naar dit receptenboekje.


Share Tweet Pin It +1

You may also like

Smoothies

Posted on 8 juli 2019

Previous PostDuurzaam uitje in Amsterdam
Next PostHoera, zwanger!

No Comments

Leave a Reply