In Met kinderen, Reizen

Eerste vakantie met baby

3 maanden voordat Julian geboren werd gingen we twee weken op vakantie: de welbekende babymoon! Nog even met zijn tweeën erop uit voordat de kleine geboren zou worden. We namen toen ook meteen het goede voornemen tegen het einde van mijn verlof met zijn drieën weg te gaan. Dus zo gezegd, zo gedaan. Een eerste vakantie om je zwangerschapsverlof mee af te sluiten, ik raad het echt iedereen aan!

Bekend terrein

We besloten naar het huisje van mijn vader in Spanje te gaan. De eerste keer op vakantie met een baby van bijna 3 maanden is toch best spannend en dus vonden we het fijn naar een plek te gaan die we kennen, waar we de weg weten en bijvoorbeeld een campingbedje klaar staat. Super fijn, zeker omdat we best laat aan kwamen. Heb je deze luxe niet? No worries, er zijn ook veel baby vriendelijke accommodaties. Je kan dan bijvoorbeeld een baby pakket bestellen zodat alles klaar staat bij aankomst.

Paklijst

Yes, met een kleine op vakantie vraagt iets meer voorbereiding dan anders. Vooral iets meer inpak-voorbereiding. Je kan als je iets vergeten bent het meeste ook in het buitenland kopen maar toch is het fijn om je eigen spullen bij de hand te hebben. Wat je volgens mij echt niet mag vergeten? Hydrofieldoeken, rompers, (zwem)luiers, doekjes, een petje, draagzak en zonnebrandcrème! En vergeet niet bijvoorbeeld zeep mee te nemen voor een (hand)wasje want sorry voor de details maar die spuitluier kan je soms niet voorkomen. Voor persoonlijke verzorging zweer ik bij de babylijn van Naïf. Wij hebben voor Julian dan ook bijna alle producten, waaronder de zonnebrandcrème. Van Suntribe kreeg ik voor mijzelf een dagcrème met uv factor en zonnebrandcrème cadeau. Deze nam ik dan ook zeker mee en probeerde ik deze vakantie uit. Ik vond het even wennen want beide smeren erg dik maar na een paar keer gebruiken kan ik beide aanraden.

Vliegen

Ik weet het… het is niet zo milieuvriendelijk en een volgende vakantie kijken we ook zeker weer naar andere opties maar dit keer besloten we toch te vliegen. We boekten familie tickets, de kinderwagen mocht mee tot aan de gate en Julian zat bij mij op schoot. Een trotse mama hier want de vlucht ging zo goed! Bij opstijgen legde ik Julian aan mijn borst (tip; begin als het vliegtuig gaat rijden en bijna voor de startbaan staat) om zijn oortjes te klaren en bij het dalen gaven we hem een vinger om op te zuigen. Hij heeft tijdens de heenvlucht zijn voeten en handjes goed ontdekt en tijdens bijna de hele terug vlucht heeft hij geslapen. Zelf was ik het al weer vergeten maar heen hadden we nog wel een klein ongelukje en zaten zowel Julian als ik onder de melk. Naast schone kleren voor de kleine is iets schoons voor jezelf in de handbagage dus ook zeker aan te raden. Je kan er maar beter op voorbereid zijn.

Het weer en accommodatie

In november weet je het natuurlijk nooit met het weer, ook in Spanje niet. We boften onwijs en hebben op een dag na een droge en zonnige week gehad. In de ochtend deden we rustig aan. Lui met zijn drieën in bed wakker worden en ontbijten. Het was smiddags rond de 20 graden in de zon dus heerlijk weer voor lange strandwandelingen. We hebben dan ook de meeste dagen de auto laten staan om lekker te lopen. Julian in de draagzak (tip; zet deze zeker op je paklijst!) en gaan. In de middag lunchten we uitgebreid, het liefste bij een strandtent met loungebedden zodat Julian alles liggend kon ontdekken, en savonds aten we in het appartement. Dan is een beetje ruimte wel lekker.

Idyllische plekjes, borstvoeding kan je overal geven.

Binding

In Nederland moet (sinds dit jaar) de vader na 5 dagen weer aan het werk, tenzij hij natuurlijk ouderschapsverlof opneemt. Zelf vonden we dit best wel snel, zeker omdat ik aan het begin nog weinig kon. Gelukkig kregen we veel hulp van familie en JW ging aan de slag. In de tijd die ik met Julian heb mogen doorbrengen, heb ik hem feilloos aan leren voelen. Hij huilt niet veel en als hij huilt voel ik wat er is en wat we moeten doen. Als je na 5 dagen weer aan het werk moet, is dat anders. Savonds vertel ik natuurlijk in detail wat er gebeurd is maar dat is niet hetzelfde. Deze vakantie heeft zo veel mooie nieuwe herinneringen gegeven, super waardevol.

Absolute aanrader

Een eerste vakantie om je zwangerschapsverlof mee af te sluiten, ik raad het echt iedereen aan! Een volle week genieten met zijn drieën (of meer). Ben je nog zwanger? Tegen het einde van je zwangerschap ga je waarschijnlijk aan de slag met het geboortekaartje of het plannen van een babymoon. Met je eigen kleding, kan ja heel creatief zijn. Lees ook onze blog over duurzame zwangerschapskleding.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Pasen

Posted on 2 april 2021

Herinneringen sparen

Posted on 18 mei 2020

Londen

Posted on 1 juni 2020

Previous PostBrugge
Next PostDraadballonnen

No Comments

Leave a Reply