In Blog, Met kinderen, Reizen, Zonder kinderen

Een weekendje Den Haag tijdens het coronavirus

In April hadden wij een heerlijke yoga weekend gepland staan. Tot rust komen en tegelijkertijd ook het mooie Zeeland ontdekken. Er samen op uit, genieten van het mooie weer en lekker eten. Wij zagen het helemaal zitten! Maar toen kwam de lockdown en werd ons weekendje (begrijpelijk) afgezegd. Zoals je misschien al wel in de gaten hebt, gaan wij graag weekendjes weg om mooie plekken te bezoeken, zoals Brugge, Londen maar ook leuke uitjes in eigen land. Dus we planden een volgend weekend met onze moeder samen eind september, want dat zou toch wel door moeten kunnen gaan? Helaas kwam opnieuw de lockdown om de hoek kijken maar net wat anders dan vorige keer. We besloten dus toch te gaan en te genieten van Den Haag. In deze blog delen we onze tips voor een weekend weg in Den Haag, tijdens de lockdown. Wat kan je nog wel doen?

Waar wil je overnachten?

Inmiddels zijn we het allemaal wat meer gewend, leven in de lockdown. Dit keer besloten wij bewust een apart hotel te boeken. De luxe van een hotel maar de “vrijheid” van een appartement, dat idee beviel ons wel! We boekten het Staybridge den Haag en hadden een woonkamer met slaapbank, keukentje, slaapkamer en badkamer. Met zijn drieën meer dan genoeg ruimte, super schoon en het gevoel te hebben echt even weg te zijn!

Heerlijk ‘uit eten’ op je hotelkamer

Ons eigen keukentje hebben we, behalve voor drinken en snacks, weinig gebruikt want we besloten heel loyaal de lokale horeca te steunen. Ik kan onwijs genieten van uit eten gaan; de gezelligheid, sfeer, service en het lekkere eten, maar nu dat we niet uit eten kunnen, kan ik het ook heel erg waarderen om lekker restaurant waardig eten thuis te laten bezorgen of af te halen. We hadden voordat de horeca de deuren moest sluiten gereserveerd bij Jamey Bennett dus besloten wij de eerste avond daar eten te bestellen en op te halen. En daar hebben we geen spijt van gehad! Super mooi opgemaakte bakjes en heerlijk eten, wij waren impressed! 

De tweede avond bestelden wij Italiaans (ja, pizza, pasta en carpaccio) en de derde avond kochten we een frietje. Speciaal voor mama, na drie dagen op een rij frietjes genoemd te hebben konden we dat niet overslaan. Lekker ordinair maar wel lekker. Die middag hadden ook al uitgebreid een high tea gedaan. Weer zo iets leuks en een voordeel, nu restaurants dicht moeten kan je bij verschillende restaurants high tea’s bestellen om thuis van te genieten. Wij bestelden de high tea van Teds, een all day brunch plekje in onder andere den Haag. Opnieuw waren we onder de indruk en genoten we van sapjes, lekkere sandwiches en zoete gebakjes. We bestelden voor twee personen maar het was meer dan genoeg voor drie personen. Voor in de avond hadden we zelfs nog wat zoete dingen over. 

Wat zijn we wezen doen?

Naast gek op eten te zijn, zijn wij ook gek op de zee en het strand en winkelen. We huurden daarom een fiets bij het hotel en zijn beide dagen naar Scheveningen gefietst. Een dag maakten we een strandwandeling bij de pier en de tweede dag liepen we een stukje door de haven en het strand aan deze kant. We hebben daarnaast alle dagen de winkels onveilig gemaakt, in de stad maar ook in de minder bekende wijken. Een heel leuke straat en wat mij betreft een aanrader om even doorheen te wandelen is de Reinkenstraat. Hier zit onder andere cadeauwinkel La Casa met leuke hebbedingen voor jezelf maar ook voor kinderen. Op de hoek van deze straat, in de 2eSchuytstraat, zit Pluk & Paloma met kinderkleding (ook veel duurzame merken) en speelgoed. De winkel staat erg vol dus je bent zo een tijdje zoet. 

Als afsluiter van ons weekendje (of eigenlijk 3 dagen) weg, gingen wij naar de bioscoop. Het was de tweede draaidag van “Buiten is het feest”. Jeetje, wat heeft deze film een indruk op ons gemaakt. Super goed geacteerd en een verhaal om stil van te worden. Het doet pijn te beseffen dat dit echt bij mensen thuis achter gesloten deuren gebeurd. Goed dat hier door middel van de film aandacht aan besteed wordt.

Daarna was het na drie nachtjes weg weer tijd om terug te gaan naar huis. Lekker knuffelen met mijn kleine boef want ja ik was na 14 maanden toe aan een paar dagen voor mezelf maar stiekem heb ik die kleine best wel gemist.

Heb jij nog lockdown tips voor bijvoorbeeld een weekendje weg? Deel deze met ons, wij zijn benieuwd!

Wij begrijpen het uiteraard volkomen dat de meningen verdeeld zijn over wel of niet weg gaan in deze tijd. Wij hebben hier uiteraard ook bij stil gestaan maar na een goede overweging hebben wij besloten te gaan. Naast dat we er zelf aan toe waren en ik dus echt geloof dat het op die manier gezond is, vinden wij dat het kan mits je alle maatregelen in acht houdt. Op deze manier support je ook toerisme in eigen land en deze sector heeft het nu hard nodig.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Moederdag

Posted on 4 mei 2020

Previous PostUitjes in de omgeving van Den Bosch
Next PostKoemelkallergie

No Comments

Leave a Reply