In Ontspanning

Duurzame Koningsdag – een leuk feestje!

Een feestje is altijd een goed idee, maar toch merken wij dat we het lastiger vinden ons aan onze duurzame voornemens te houden met feestjes. Stiekem gebruik je bijvoorbeeld behoorlijk wat plastic bekertjes voor je drinken. Dit moet toch ook anders kunnen en daarom zetten wij wat duurzame Koningsdag tips voor je op een rijtje.

Ga naar de rommelmarkt

Wie kent het niet met Koningsdag? De rommelmarkt. Ben je zelf in huis aan het opruimen of minimaliseren? Dan is de rommelmarkt een mooie gelegenheid om je spullen te koop aan te bieden. Met veel van je ‘oude’ spullen kan je anderen waarschijnlijk nog erg blij maken. Heb je zelf niet zo veel ‘oude’ spullen en ben je op zoek naar een specifiek product? Misschien vind je dit product zaterdag wel op de rommelmarkt. Wie weet kan je hier, vrij goedkoop, net dat ene leuke ding op de kop tikken waar je al een tijdje naar aan het zoeken bent.

Neem je eigen spullen mee

Neem een rugzakje mee en stop daar wat spulletjes in zoals een
Dopper die je kan hergebruiken. Geen zin in water, doe wat anders in je drinkfles. Wil je onderweg wat te drinken halen? Vraag dan of ze het in jouw zelfgebrachte fles willen inschenken.

Neem daarnaast zelf bakjes, zakjes en tasjes mee in je rugzak. Kom je iets lekkers tegen op een markt, wat je graag mee wil nemen voor thuis? Dan kan je het hier in laten verpakken. De lunchskin of groenten en fruit zakjes zijn hier ideaal voor!

Maak er geen zooitje van

Klinkt simpel, maar toch blijkt het elk jaar o zo moeilijk te zijn voor heel veel mensen. Kijk na Koningsdag maar eens rond op straat. Overal zie je troep rond slingeren. Vind jij het wat te veel werk om je eigen drinkfles mee nemen en kies je er toch voor om uit wegwerpbekers te drinken? Gooi dit dan niet zomaar overal op straat neer maar doe het in de prullenbak.

Een oranje outfit

Met Koningsdag hoor je uiteraard een oranje outfit aan te trekken. Wij zijn allebei ook echt voetbalgek, dus onze Koningsdag outfit trekken we bijvoorbeeld ook aan bij het EK/WK als het Nederlands elftal moet voetballen. We proberen onze kleding zo vaak mogelijk te dragen, leuke accessoires kan je ook op andere dagen dragen. Ben jij nog op zoek naar een oranje outfit? Kijk eerst in je eigen kast, alvorens je een winkel in duikt. Heb je nog een t-shirt liggen, wat je bijna nooit meer aan hebt? Misschien kan je deze oranje verven, zodat je dit shirt toch nog gebruikt. Op internet is er verschillende eco verf verkrijgbaar.

Koningsvissen

Ben je de dag erna nog lekker aan het nagenieten van een leuke feestdag? Doe mee met Koningsvissen. De dag na Koningsdag organiseert Plastic Whale dit fantastische evenement. Koningsdag is namelijk een van de meest vervuilende dagen voor de Amsterdamse Grachten. Dus een dag later gezellig met zijn allen al het plastic uit de grachten halen is goed voor het milieu en goed voor je eigen gevoel! Ben je dan toch in Amsterdam en wil je daarna nog iets leuks doen? Sluit de dag af met een heerlijk diner bij Instock. Hier schreven wij al eerder een blog over.

Wat ga jij doen met Koningsdag? Heb je al nagedacht over duurzame alternatieven?

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Komkommer noodles

Posted on 11 februari 2019

Pita Falafel

Posted on 18 februari 2019

Nederland Circulair

Posted on 18 januari 2019

Previous PostCreatieve en duurzame zwangerschapsaankondiging
Next PostWafels feestontbijt

No Comments

Leave a Reply