In Ontspanning

Duurzaam uitje in Amsterdam

Er zijn drie dingen die sowieso bovenaan mijn favoriete to-do things in het weekend lijstje staan; uitjes met familie (of vrienden), iets nieuws ontdekken en iemand anders verrassen. Vorige week combineerde we alle drie de dingen in een dag en namen we onze moeder mee voor een duurzaam uitje in Amsterdam. En ja het was voor haar inderdaad een verrassing wat we gingen doen.

De dag startte met een gebakje bij mij thuis, waarna we de bus en trein naar Amsterdam pakte. Onze moeder was super nieuwsgierig, maar toch wisten we de activiteiten die op de agenda stonden geheim te houden, totdat we de eerste locatie binnen liepen. Zo leuk, de voorpret begon dus al goed!

Huidverzorgingsproducten maken

Toen we dit weekend planden, hadden we twee ideeën: we wilden een duurzame workshop en eten in Amsterdam. Zelf hadden we een bezoekje aan DIY Soap op de van Woustraat al een tijdje op onze wish list staan. We besloten dit bezoekje dan ook meteen goed aan te pakken en schreven ons in voor een natuurlijke huidverzorgingsproducten workshop. Super leuk want we maakte die middag zelf een stukje zeep, serum en deodorant. Het bleek dus echt best wel makkelijk te zijn! Het leuke is dat je een aantal ingrediënten waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan of los in de winkel kan kopen. Als de producten dus goed bevallen, kan je ze later nog een keer (thuis) maken. Ook van een aantal al gemaakte producten werden we super enthousiast. Een lekkere gezicht crème gemaakt van natuurlijke producten en badzout konden we niet laten liggen en dus verlieten we de winkel met volle tassen.

Lunch bij Instock

Na de workshop rammelden we alle drie van de trek. We besloten dan ook meteen de tram te pakken en in een kwartiertje stonden we in Oost. Hier hadden we gereserveerd voor een lekkere lunch bij Instock. Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart, in de hoop voedselverspilling wereldwijd te verminderen. De gerechten worden gemaakt met afgekeurde voeding door een schoonheidsfoutje, of producten waar een overschot van is. Wil je meer weten over voedselverspilling en wat jij kan doen om dit te verminderen? Kijk dan nu in de Worldsisters Agenda bij de maand februari.

Er stond zo veel lekkers op de kaart, dat we gewoon niet konden kiezen. We besloten dan ook een aantal gerechten te delen en genoten van de visburrito met kromme lekkerbek, bruschetta met groentespread en seizoensgroenten en de ambachtelijke granola gemaakt van gered bierborstel. Bierborstel is het moutrestant wat overblijft na het brouwen van de biertjes. We dronken hierbij lekkere sapjes en kombucha. Allemaal echte aanraders, de gerechten overtroffen onze verwachtingen! Het duurde wel wat lang maar het was een van de eerste mooie dagen van het jaar dus ook wel echt druk. We hadden daarnaast de tijd en alles was zeker het wachten waard.

Voor vertrek konden we het niet laten om ook hier wat lekkere producten mee naar huis te nemen, zodat we thuis nog eens kunnen genieten van deze lekkere granola en van een frambozen-munt spread van Potverdorie.

Over de markt slenteren

Na de (wat late) lunch, liepen we naar de Dappermarkt om nog even de laatste verse producten voor de nieuwe week in te slaan. Boodschappen doen , doen we namelijk nog steeds het liefst op de markt want dat scheelt weer verpakkingsafval en je kan vaak zelf de hoeveelheid kiezen. Daarnaast heeft de markt natuurlijk een ontzettend gezellig sfeertje. De perfecte afsluiter van ons duurzaam uitje in Amsterdam!

Heb jij andere tips in Amsterdam of een andere stad in Nederland voor ons volgende (duurzame) dagje uit? Wij zijn benieuwd!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Nederland Circulair

Posted on 18 januari 2019

Kopen, kopen, niet kijken.

Posted on 1 februari 2019

Previous PostPita Falafel
Next PostFreakshakes

No Comments

Leave a Reply