In Kersverse ouders, Ontspanning, Peuters & kleuters, Zwangerschap

Draadballonnen

Bij een echt feestje horen slingers en ballonnen. Ze zijn lekker fleurig en zien er leuk uit, echte sfeermakers dus. Zo werden er vroeger ballonnen op je stoel geplakt als je jarig bent en lieten we met Koninginnedag (nu Koningsdag) allemaal een ballon op. Dat wij niet de enige waren die dit deden, blijkt wel uit de cijfers. Jaarlijks worden zo’n één miljoen ballonnen opgelaten in Nederland, waarvan ongeveer 260.000 ballonnen in de zee terecht komen. Ballonnen staan hierdoor in de top 5 meest gevonden afval op de Noordzee stranden. Wij bedachten een alternatief voor de traditionele ballon. Wat dit is? Lees snel verder!

Ballonnen worden gemaakt van latex (vloeibaar rubber) en zijn dus zeker niet goed voor het milieu. Dieren kunnen hier bijvoorbeeld in stikken of in verstrikt raken. En ballonnen die in zee terecht komen vallen, als ze niet in het geheel door dieren opgegeten worden, na jaren in kleine stukjes uiteen. Wij hebben het idee dat steeds meer mensen hier over nadenken maar een alternatief vinden voor balonnen, is niet makkelijk. De cijfers die bekend zijn over het aantal gevonden (resten) ballonnen, tot en met 2015, dalen niet. Onder andere de vogelbescherming noemt een aantal alternatieven zoals bellen blazen, feesttoeters, fluitjes, biologisch afbreekbare confetti en gekleurde piñata’s. Leuke en feestelijke ideeën maar niet hetzelfde als een ballon.

In deze alternatieven missen wij een echte namaak ballon en wij blijken niet de enigen te zijn. Er zijn ondertussen bijvoorbeeld wensballonnen en biologisch afbreekbare ballonnen ontwikkeld. Leuk, maar zijn deze ballonnen wel goed voor het milieu? Ook in wensballonnen en biologisch afbreekbare ballonnen kunnen dieren stikken of verstrikt raken. Deze biologisch afbreekbare ballonnen doen er namelijk jaren over om te vergaan.

Tot nu toe hadden wij dus helaas nog geen goed milieuvriendelijk alternatief gevonden voor ballonnen. Maar zeg nou zelf, een feestje is pas echt compleet als er ballonnen zijn. Daarom kan je vanaf nu bij ons een echt duurzaam alternatief bestellen, namelijk draadballonnen. Met deze draadballonnen in huis is het elke dag een feestje. Hang de ballon op in de kinderkamer of kinderhoek als blijvende accessoire. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de ballonnen te gebruiken op bijzondere dagen zoals een verjaardag en daarna weer op te bergen tot het volgende feest. Je gooit ze in ieder geval niet meer weg want hergebruik is super makkelijk! Ook een kraamcadeau pimpen (zoals deze leuke bijtringen) met deze draadballonnen is een leuk idee.

Naast de ballonnen maken we ook draadnamen en woorden. De draadnamen kan je bijvoorbeeld ophangen als aankleding in de babykamer, gebruiken als versiering samen met de draadballonnen of cadeau geven als kraam cadeau. Heb jij een specifiek woord in gedachten dat je graag wilt hebben? Laat het ons dan weten, want wie weet kunnen wij deze ook voor je maken.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Hoera, zwanger!

Posted on 11 maart 2019

De badkamer, een duurzaam walhalla!

Posted on 3 januari 2019

Komkommer noodles

Posted on 11 februari 2019

Previous PostEerste vakantie met baby
Next PostMooie initiatieven Corona crisis

No Comments

Leave a Reply