In Kersverse ouders, Zwangerschap

De jungle babykamer

Voordat ik zwanger was en we een kindje verwachtten, wist ik al wat het thema van de babykamer moest worden. Ik had via Instagram namelijk super gave muurstickers gezien en die stonden al heel lang op mijn wensenlijstje voor als het moment daar zou zijn.. En ook handig, voor dit thema zou het niet uitmaken of we een zoon of dochter zouden krijgen. We hadden dus al snel besloten: het moest een jungle babykamer worden.

Aan de slag na week 12, de nipt of week 20

In het begin van de zwangerschap kochten we nog niets. We waren voorzichtig en wilden eerst de 12 weken echo (bij ons was deze al na 10 weken) afwachten. Daarna verlengde we onze “deadline” nog een keer naar nadat de nipt test uitslag binnen zou zijn. Voorzichtig kochten we daarna de eerste spullen maar we gingen pas echt aan de slag na 20 weken. 

Thema

De muurstickers waar ik verliefd op was (en nog steeds ben) zijn van Fleur des Fleurs. Deze muurstickers vormen nu de basis van het thema jungle in ons kamertje. Daar hoefden we dus niet lang over na te denken. 

Eerste aankoop

Onze eerste aankoop was de commode die we tweedehands aanschaften via Marktplaats. We hebben ook nog even naar een tweedehands ledikantje gekeken maar vonden niet wat we wilden dus kochten we wel een nieuwe ledikant. Om beide bij elkaar passend te maken, verving ik de knoppen van zowel de commode als het ledikantje in knoppen met olifantjes erop. It’s all in the details;)

En de rest…

De plank boven de commode had ik twee jaar geleden al gekocht voor in de woonkamer maar vonden we daar toen toch minder leuk staan. Maar goed dat we deze bewaard hebben want in de babykamer vind ik hem super leuk! 

De kleinere assecoires hebben we tussendoor gekocht. Ik kwam erachter dat er super veel leuke spullen te koop zijn rondom het thema jungle. De haken aan de muur kochten we bijvoorbeeld via internet, de snoer met olifantjes en het zebra kleed op de markt in Spanje en de kussentjes zag ik in de etalage van de zeeman liggen. Jep, winkels waar ik normaal nooit kwam, blijken toch ook handige spullen voor kinderen te hebben en ondanks dat ik liever naar winkels ga waar echt aan duurzaamheid wordt gedacht, kon ik deze kussentjes niet laten liggen. Gelukkig zag ik laatst dat zij ook steeds meer rekening houden met het milieu.

Ook producten uit onze eigen webshop vind je terug in de kamer. Zo hebben gebruiken we de hydrofiele doeken onder andere voor in de ledikant en staan de duurzame babydoekjes en zink zalf ook al klaar.

Cadeaus

Veel items in de babykamer kregen we cadeau. Via via kregen we onder andere een badje en muziekmobiel en we hebben zelf bijvoorbeeld tot op heden bijna geen kleertjes gekocht omdat we vanaf de aankondiging zo veel kregen van vrienden en familie. En de grote giraf en mand met cadeautjes, om uit te pakken tijdens mijn verlof, kregen we cadeau met mijn babyshower. Zo lief, wat was ik verrast want ik had het echt nog niet verwacht!

Van Fotocadeau kregen we een wereldkaart met dieren op aluminium cadeau. Deze staat nog in de kamer want we kregen hem niet bevestigd. We moeten dus nog even kijken hoe we deze gaan neerzetten/ophangen, misschien meer voor als hij straks wat groter is. Wil jij ook een wereldkaart in de kinderkamer? Neem een kijkje op de website, de kaart is ook te bestellen op geborsteld aluminium.

De wereldkaart die we cadeau kregen van Fotocadeau.

Mijn trots en laatste toevoeging

Tijdens onze bruiloft twee jaar geleden droeg ik een enorm lange sluier. Ik dacht na deze super mooie dag al heel snel dat als we ooit een kindje zouden krijgen, we de sluier zouden gebruiken als hemeltje boven de ledikant. Samen met mijn moeder heb ik de sluier en lichtslinger aan een bestaande stang gemaakt. Ik ben super blij dat mijn sluier zo nog een keer gebruikt wordt, het staat zo leuk. Mijn trots!

Het inrichten

In week 28 zijn we pas begonnen met de inrichting van de kamer. Terwijl Jan Willem de Roparun liep (super trots!) gaf ik samen met mijn moeder al onze spullen een plekje in de babykamer. Best wel spannend want alles was los van elkaar gekocht/gekregen dus we waren erg benieuwd naar hoe alles bij elkaar zou staan. Alleen de laatste items waarvoor geboord moest worden, zoals de haakjes en de plank aan de muur, deden mijn vader en Jan Willem later samen. 
En nu… nu kunnen we niet wachten tot de kleine er straks is! Ook al zal hij waarschijnlijk niet meteen in zijn eigen kamertje slapen want op onze slaapkamer hebben we een wiegje staan.

Klussen met mijn moeder.

De kamer is nu klaar, op naar een nieuw project 

Nu ben ik begonnen met een nieuw project: zelf een speenkoord, bijtring, koord voor de kinderwagen en sleutelhanger maken. Daarover snel meer via Facebook/Instagram.

Ben jij zwanger, maar is je omgeving daar nog niet van op de hoogte en ben je op zoek naar aankondiging ideeën? Lees hier hoe wij het aan onze familie en vrienden hebben verteld.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Oefenhapjes

Posted on 7 april 2020

Previous PostSmoothies
Next PostEen eigen moestuin

No Comments

Leave a Reply