In Zwangerschap

Creatieve en duurzame zwangerschapsaankondiging

Een tijdje geleden kondigde we al aan dat Anouk zwanger is en schreef ik (Anouk) een blog over hoe mijn eerste trimester er aan toe ging. Inmiddels zijn we op de helft en is sinds week 16 de betere periode aangebroken met nog maar af en toe misselijkheid. Vandaag delen we ideeën met jullie over hoe je op een creatieve en duurzame manier je zwangerschap kan aankondigen!

Wanneer vertel je dat je zwanger bent?

De dag dat we erachter kwamen dat ik zwanger ben, blijkt achteraf dat ik echt pas net 4 weken was. Normaal vertellen mensen het dan nog niet aan anderen, maar we dachten verder te zijn (door die fijne wisselende cyclus) en de dag was nogal bizar. In de ochtend hoorde we emotioneel nieuws waardoor we besloten vanuit ons werk vroeg naar huis te gaan en daarna door te rijden naar mijn moeder. We moesten toen echter nog de test doen en toen die positief bleek te zijn, twijfelden we geen moment. Natuurlijk wilden we dit nieuws meteen delen, zeker met een familie vakantie van een week in het vooruitzicht. Daarnaast was het voor ons een hele duidelijke keuze omdat we het ook graag zouden willen delen als het niet goed zou gaan.

Hoe we het zelf vertelden zonder tierelantijntjes.

We hadden een uurtje in de auto om zelf aan het idee te wennen. Eerst reden we naar mijn moeder en probeerden we mijn vader ook daarheen te lokken, maar helaas slaagden we daar niet in. Mijn zusje en haar vriend kwamen wel daarheen en dus vertelden we het tegen hen alle drie tegelijk. Het was al een emotionele dag en het ging allemaal zo snel dus vertelden we het zonder poespas: we willen jullie nog iets vertellen… Waarop Cristel riep; waah Anouk is zwanger. En yes, ze zat goed haha.

S’avonds aten we bij mijn vader. Het eten stond al klaar toen we binnen kwamen. Ik had mij nog niet heel erg verdiept in wat ik wel en niet mocht eten. Terwijl mijn vader de pasta opschepte zei ik dus maar weer zonder poespas en wellicht iets te direct; uh ik moet wat vertellen en dit is misschien een beetje een rare manier maar ik weet niet of ik alles kan eten (snik, emo) want ik ben zwanger. Aangezien ik twee weken daarvoor nog een wijntje had gedronken, was dit niet echt een verwachte aankondiging. Beide dus zonder tierelantijntjes want uiteindelijk is het nieuws toch al speciaal genoeg (en meteen ook veel duurzamer dan dingen kopen voor de aankondiging ;))?

Een vakantiefoto als aankondiging.

Tegen Jan Willem zijn familie konden we het pas een week later vertellen aangezien we op vakantie gingen en we het perse in real life wilden delen. Op vakantie, in de sneeuw, hebben we een foto gemaakt. Deze foto lieten we digitaal tussen de andere vakantie foto’s zien toen we terug kwamen. Het kwartje viel niet meteen maar de zin ‘jullie worden op opa en oma’, kwam direct binnen.

Kinderchampagne voor een toast in januari!

In januari kon ik gebruik maken van iedereen zijn goede voornemen: dry January. De perfecte smoes om te gebruiken als je nog niet wilt vertellen dat je zwanger bent. Toch besloten we mijn vriendinnen tijdens mijn verjaardagsborrel te vertellen dat we een klein wondertje verwachten. Op werk had ik het door de misselijkheid immers al verteld en ook voor hen gold dat als het mis ging, we het graag alsnog zouden willen delen. Daarnaast was ik wel een beetje klaar met smoesjes verzinnen. Ik was namelijk zo misselijk dat ik vaak afspraken af moest zeggen. Toen bijna iedereen aanwezig was, schonk ik de kinderchampagne in en deelden we die in eerste instantie het onder het mom van dry January uit. “Eindelijk” konden we het grote nieuws delen! Daarna begreep natuurlijk ook meteen iedereen waarom we geen echte champagne hadden gekozen.

De geslachtsbepalingsecho was een speciaal moment.

Nadat we eerst hadden gezegd dat we het geslacht niet van te voren wilden weten, bedachten we ons. We maakten daarom in week 15 een afspraak bij Dr. Papa. Van dit moment wilden we echt iets speciaals maken en dus nodigden we ook onze ouders en zusjes uit om mee te gaan en daarna samen een hapje te eten. Van deze echo hebben we geen seconde spijt gehad. Dr. Papa heeft ons echt een super ervaring gegeven, Zo gepassioneerd, zo veel informatie en zo veel enthousiasme. Degene die nog niet verliefd waren op de kleine die in mijn buik groeit, werden het nu automatisch. Het was echt geweldig en we raden Dr. Papa echt iedereen aan!

Wil je mijn peettante zijn?

Zonder poespas hadden we het nieuws verteld, maar we wilden onze zusjes wel op een speciale manier als peettantes vragen. Bij Kado Studio 41 bestelden ik twee keer de houten blokjes met daarop de zin ‘Wil je mijn peettante worden?’. Deze blokjes gaven we tijdens het eten (na de geslachtsbepalingsecho) aan onze zusjes.

Andere (duurzame) aankondigingen.

Wil je de aankondiging op een andere manier doen, maar wel op een duurzame manier? We hebben nog een paar andere ideeën die misschien bij je passen!

  • Laat een rompertje bedrukken met een leuke tekst. Je kleine kan het rompertje daarna nog aan.
  • Koop een dekbedje met bijvoorbeeld Hotel opa en oma erop en geef deze als cadeau. Hier kan je kindje later onder slapen als hij of zij gaat logeren.
  • Gebruik de eerste echo voor de aankondiging. Lijst de echo bijvoorbeeld in, met daarnaast plek voor de eerste foto na de geboorte.
  • Heb je al een kindje? Koop een t-shirt voor hem of haar met een leuke tekst zoals: Grote zus of Grote broer en doe deze aan als je naar familie gaat. Wie ziet het als eerste?
  • Geef een kinderboek cadeau zodat degene die het cadeau krijgt, het boek later voor kan lezen aan je kindje.

Heb jij leuke andere ideeën? Laat het ons weten.

Op zoek naar leuke cadeaus die je kan gebruiken bij je aankondiging of een boek om vitaal van start te gaan? Kijk dan nu in onze webshop!

Wist je trouwens dat je tot en met 20 april een gratis Worldsisters Agenda krijgt bij besteding van 25 euro in onze webshop? Wie weet ben je binnenkort eigenaar van deze duurzame agenda, waarin je je drukke nieuwe leventje kan plannen.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Duurzaam geboortekaartje

Posted on 30 augustus 2019

Kopen, kopen, niet kijken.

Posted on 1 februari 2019

Previous PostZelf natuurlijke deo maken
Next PostDuurzame Koningsdag - een leuk feestje!

No Comments

Leave a Reply