In Colombia, South America

Backpack route door Colombia

Colombia, een van mijn favoriete bestemmingen! Wat een geweldig land is dit. Je kunt je hier prima voor langere tijd vermaken. Cristel is hier een maand op reis geweest en was hier zo enthousiast over dat Anouk nu ook naar Colombia gaat. Het was van te voren best wat zoekwerk, want als een land zo groot is, waar ga je dan beginnen? In dit artikel willen we jullie informatie geven over onze reisroute. Ook zullen we je wat informatie geven over plekken die zeker nog op onze to-do-list staan. Wil je per plek meer informatie over bijvoorbeeld eet en drinkplekjes of slaapplaatsen? Klik dan zeker verder.

 

Bogotá

Voor velen zal de reis in Colombia starten in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De meeste internationale vluchten komen hier aan. Bogotá is een enorme stad, waar de verschillen erg groot zijn. Op veel plekken is de armoede nog duidelijk zichtbaar, terwijl invloeden van de westerse wereld ook steeds meer toenemen. In Bogotá kun je je makkelijk een paar dagen goed vermaken, maar wij zijn zelf na twee nachten doorgereisd. Voor tips om te doen, leuke plekken om te slapen en te eten, lees dan hier verder.

 

Zipaquirá / Villa de Leyva

Met een korte tussenstop in Zipaquirá hebben wij vanuit Bogotá de bus gepakt richting Villa de Leyva. Zipaquirá is een leuk stadje, niet ver van Bogotá en voornamelijk bekend van de grote ondergrondse zoutkathedraal. Wij vonden dit persoonlijk het minst leuke van onze hele reis. Villa de Leyva daarentegen was schitterend. Een oud, koloniaal dorpje, waar je even helemaal terug gaat in de tijd. Wandel door de oude, verlaten straatjes en geniet van de bergen in de omgeving. De laatste tijd weten wel steeds meer toeristen de weg naar dit dorp te vinden, dus je kunt het beste buiten het weekend om een bezoekje brengen. Wij zijn zelf een nacht in Villa de Leyva gebleven, maar de omgeving is hier zo mooi, dat je hier makkelijk wat langer kunt blijven.

 

San Gil

Vanuit Villa de Leyva hebben wij opnieuw de bus gepakt, naar San Gil. Ben je gek op avontuur en buitensporten? Dan mag je een bezoek aan deze plek echt niet overslaan. Boek hier een gave tocht om te raften op de Rio Suarez, of doe aan canyoning, paragliden of abseilen. Aan adrenaline zeker geen gebrek. Wij hebben hier drie nachten doorgebracht, omdat we verschillende buitensporten wilden doen.

 

Medellin

Na al deze buitensport avonturen was het voor ons tijd voor Medellin, de stad van Pablo Escobar. Het is onvoorstelbaar hoe enorm deze stad is. Doordat de vele sloppenwijken tegen de heuvels omhoog gebouwd zijn, zie je op veel plekken de grootsheid van de stad. Ook hier is voor elk wat wils, de leukste tourtjes, lekkere eet en drinkplekjes en leuke uitgaansgelegenheden. Wij hebben twee nachten in medellin geslapen en een nacht in de omgeving (guatapé). Als je graag veel van het uitgaangsgebied wilt zien, raden wij aan om wat langer te blijven. Als je geen zin hebt om met je spullen te sjouwen, kun je er ook voor kiezen om de nacht door te brengen in medellin, terwijl je dagtripjes maakt naar leuke plekken in de omgeving.

 

 

 

Guatapé

3x wow! Een van de mooiste uitzichten die er zijn op de wereld vind je bij Guatapé. Het is maar twee uurtjes met de bus vanuit Medellin, maar je zit ineens in een totaal andere omgeving. Tussen de dorpjes Guatapé en Peñol staat een enorme rots, in een verder vrij vlak landschap. Hoe die rots daar nou gekomen is, is ons echt een raadsel. Je kunt deze rots beklimmen, 659 treden, voor een schitterend uitzicht. Kost je even wat moeite, maar het is het zeker waard. Het uitzicht is zo mooi, dat de dorpjes Guatapé en Peñol ruzie maken over van wie de rots nu eigenlijk is. Na het uitzicht op de rots, moet je zeker ook even het dorpje Guatapé in. Dit dorpje is zo mooi kleurrijk, dat je er spontaan vrolijk van wordt. Wij hebben hier een nachtje doorgebracht. Als je van rustige dorpjes houdt is dit erg leuk om te doen, maar meng je je ’s avonds liever in het uitgaangsleven, dan raad ik je aan om ’s avonds de bus terug te pakken naar Medellin.

 

Cartagena

Vanaf het vliegveld in Medellin hebben wij een vlucht gepakt naar Cartagena. Zodra je hier aankomt, weet je het. We zijn in de Carribean. De sfeer is totaal anders als in de andere grote steden van Colombia. Het temperatuurtje is een stuk hoger en iedereen is wat meer laid back. Ook hier hoef je je geen seconde te vervelen. Cartagena heeft nog een oud centrum met een stadsmuur. Schitterend om te bekijken. Je merkt ook gelijk dat deze stad al wat meer ingesteld is op toeristen. Straatartiesten komen voorbij, overal is er happy hour en de restaurantjes geven vaak ook wat gezondere menu opties. Met het warme weer wil je natuurlijk ook even genieten van de zon en het strand. In Cartagena zelf hebben ze geen hele mooie stranden, maar op een uurtje van Cartagena af zit er genoeg, zoals Playa Blanca. We zijn hier twee nachten gebleven, maar wat was ik graag wat langer blijven hangen.

 

 

Playa Blanca Isla Barú

Je kunt hier een dagtrip naar toe doen, maar ben je er dan bewust van, dat je dan alleen op het drukste moment van de dag op de mooie strandjes komt. Wij hebben hier 2 nachten geslapen, zeker een aanrader! De dagjes mensen worden allemaal op hetzelfde punt gedropt, waardoor het in het begin van het strand loeidruk is. Als je wat verder loopt, naar de plekken waar de hutjes op het strand beginnen, merk je dat het al een stuk rustiger wordt. Blijf je ook slapen op dit strand? Dan merk je dat na een uur of 4 de meeste mensen weg gaan en je het strand min of meer voor jezelf hebt. Geniet van een schitterende zonsondergang en een heerlijk rustige avond. Schuif aan bij een van de eettentjes op het strand. Eet je bordje vis lekker met je voeten in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond. Dan vergeet je zo het bestaan van de rest van de wereld.

 

Santa Marta

Na twee nachten het gevoel van alleen op de wereld, was het tijd om weer door te gaan naar de volgende stad, Santa Marta. Deze stad komt niet in de buurt van de leuke sfeer van Cartagena, dus wij hebben hem vooral gebruikt als plek om door te reizen. Santa Marta is namelijk wel een geweldige uitvalsbasis, voor onder andere Minca, Palomino en Tayrona park.

 

Minca

Een leuk bergdorpje, waar je even kunt afkoelen van de tropische sferen van de Carribean. Als je hier naar toe gaat, plan dan zeker een bezoek aan Casa Elemento. Vanuit Minca ga je dan verder omhoog met de motortaxi, doodeng als het net geregend heeft. Je krijgt er dan wel een schitterend uitzicht vanuit een van de grootste hangmatten ter wereld voor terug. Wij hebben hier ook een nachtje doorgebracht. De sfeer die hier hangt is heerlijk. Er is geen Wi-Fi (alleen voor noodgevallen), dus niemand heeft contact met de buitenwereld. Het is dus echt even gas terug nemen, lekker spelletjes spelen met de andere reizigers en een heerlijke drankje doen aan de bar.

 

Palomino

Het is tijd voor Tuben! Denk jij bij Tuben ook gelijk aan Laos, in Azië? Dan heb je nu een plek gevonden, waar je kunt tuben in Zuid-Amerika. De sfeer is wel totaal anders als de sfeer in Laos. Lees: je moet je eigen drinken mee nemen, onderweg zijn er geen barretjes, en het is stukken minder druk. Daarentegen kun je onderweg wel genieten van opnieuw een schitterend uitzicht. Ga in Palomino even op zoek naar een leuke groep mensen, stop met de motortaxi even bij de supermarkt voor wat drankjes, smeer je in met zonnebrand en plons in je tube voor een geweldige middag. Wij zijn hier twee nachten gebleven.

 

Park Tayrona

Waarschijnlijk de grootste toeristische trekpleister van Colombia, maar zeker de moeite waard. Het is nog niet zo heel erg lang geleden dat de overheid dit nationale park terug heeft weten te krijgen en sindsdien is het open voor toeristen. Wandel vanaf de ingang van het park naar een van de mooie stranden en geniet. De route ernaartoe is schitterend. Geniet van de natuur en neem daarna een heerlijke plons in de zee. Probeer hier zeker een nachtje te blijven, ook al is de luxe hier niet groot.

Helaas moesten wij hierna weer terug naar Bogotá, om vanaf daar terug te vliegen naar Amsterdam. Net nadat wij geboekt hadden, kwam er ook de optie bij om terug te vliegen vanaf Cartagena. Voor ons dus niet meer mogelijk, maar kijk zelf even of dit voor jullie wellicht een optie is. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan in Colombia, maar er is ook nog een enorme lijst met dingen die we graag zouden willen zien. Ben jij weleens in Colombia geweest? Wat vond jij een absolute aanrader?

Share Tweet Pin It +1
Previous PostTop accomodations in Namibia
Next PostThe ultimate Rome city trip tour

No Comments

Leave a Reply