In Met kinderen, Reizen, Zonder kinderen

Brugge

Een stedentrip met zijn tweeën voordat onze zoon straks geboren is.. Dat hebben we de afgelopen 9 maanden best vaak gedacht, nu kan het immers nog zonder veel te hoeven regelen. Maar waar naartoe? Een aantal van onze wensen op een rijtje: we wilden in ieder geval niet met het vliegtuig. Daarnaast wilden we niet al te ver rijden zodat we op vrijdag na werk konden vertrekken en we wilden naar een stad waar we nog nooit geweest waren. We kozen voor een stedentrip naar Brugge. Brugge staat bekend om de historische binnenstad en wordt zelfs soms het Venetïe van het noorden genoemd. Jan Willem was hier al wel een keer geweest als kind maar kon zich hier niet heel veel meer van herinneren en ik was nog nooit in Brugge geweest. En wat bleek, Brugge is een echte aanrader! Waarom? Lees het in deze blog. 

Klein maar fijn

Brugge bleek kleiner dan ik dacht. En dan bedoel ik kleiner in de positieve zin van het woord. Het gehele weekend hebben we namelijk gewandeld en de stad te voet ontdekt. Brugge is een stad met veel oude gebouwen, tijdens het wandelen is er dus altijd wel wat te zien. 

Winkelen 

Naast de winkelstraten met de bekende winkels die je ook in bijvoorbeeld de Kalverstraat vindt, heeft Brugge veel boetiekjes. Super leuk want daar vind je de merken die je over het algemeen niet in de grotere winkels tegen komt en de kleding die je vriendinnen dus ook minder snel zullen dragen. 

Een paar boetiekjes die je wat mij betreft niet mag missen zijn Mais Oui, elk merk in deze winkel heeft een verhaal en Juttu, duurzame fashion, home en beauty merken. Daarnaast zijn Les folies, Pink gin en Billyjune ook een bezoekje waard. 

Ontbijt en lunch

Als ik een weekendje weg ga, kijk ik altijd meteen waar we lekker kunnen ontbijten en lunchen. Diner natuurlijk ook maar de eerste twee vind ik soms nog wel leuker. In Brugge was dit zeker het geval en kwamen we bij een aantal hele leuke plekjes terecht. 

Books & brunch is een tweedehands boekenwinkel en een “brunchroom” met heerlijke ontbijtjes en lunch gerechten in een. 

Ik ben echt verslaafd aan wafels, niet van die suikerwafels maar Belgische die je moet eten als je onze zuiderburen bezoekt. Wij gingen naar Balthasar. Natuurlijk koos ik voor een wafel met een lekkere shake maar er stonden ook heerlijke andere gerechten op het menu. Een topplek voor ontbijt of lunch en ze verkopen in de winkel super leuke producten. 

Borrel en diner

Biercafes kan je ook niet overslaan als je in Brugge bent. Bier en zwanger zijn gaan wat minder goed samen maar we besloten voor het diner toch iets te gaan drinken bij cafe de Garre. Ze hebben 130 verschillende biertjes en snacks zoals kaas. Helaas konden ze mij niet vertellen of de kaas gepastauriseerd was dus die moest ik ook overslaan maar de kaas en verschillende vleeswaren zagen er lekker uit. 

Brugse Zot, die moet je proberen.

Een derde ding wat niet mag missen als je België bezoekt zijn de kaaskroketten. Deze bestelden wij in een kleine variant bij bistro de Schilder. Hier kan je ook een bierproeverij bestellen 

Andere dingen doen in de stad

Wij hebben ons het hele weekend vermaakt in de stad met lekker wandelen, winkelen en eten. Mocht je echter nog tijd over hebben of langer dan twee dagen in Brugge zijn, dan kan je Bierbrouwerij de Halve Maan een bezoek brengen voor een rondleiding of varen met een bootje. In de stad zijn meerdere opstapplaatsen. Deze zijn niet te missen. 

Op zoek naar tips voor een weekendje weg in eigen land? Lees onze blog over Maastricht of Texel.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Londen

Posted on 1 juni 2020

Previous PostDe toekomst van Worlsisters
Next PostEerste vakantie met baby

No Comments

Leave a Reply