In Diner, Recepten

Bijgerechten voor een zomerse barbecue

De zomer is begonnen en ondanks dat we ook nog steeds minder goede dagen hebben, hebben we al van heerlijk zomers weer mogen genieten. Zon plus tuin, betekent bij ons dat we regelmatig de barbecue aan zetten. In deze blog delen we graag de recepten voor drie heerlijke bijgerechten voor een zomerse barbecue met jou.

Pasta salade

Bij de barbecue horen heerlijke salades, bijvoorbeeld een pasta salade.

Benodigdheden:

  • Een halve krop ijsbergsla
  • 3 handjes pasta naar keuze
  • Cherrytomaten of snoeptomaatjes
  • 1 Granaatappel – je kan ook granaatappelpitten kopen, maar deze zitten voorverpakt in plastic. Ga dus voor een hele granaatappel en lepel deze zelf uit.
  • 1 bakje champignons
  • Geitenkaas
  • Eventueel 1 avocado – heel gezond maar toch proberen wij deze niet zo vaak te eten omdat een avocado een grote footprint achter laat

Kook de pasta gaar, met een beetje zout. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en deze bak je in een koekenpan, in een beetje olie. Zodra de pasta gaar is en de champignons gebakken, laat je beide afkoelen. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, lepel de granaatappel uit en snijd de tomaatjes door de helft. Doe de ijsbergsla, tomaat en granaatappelpitten in een saladekom en voeg hier de pasta en champignons aan toe. Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes over de salade heen en mix de ingrediënten. Als je er voor kiest een avocado door de salade te doen, snijd deze dan ook in kleine stukjes en voeg deze aan de salade toe. Naar smaak kan je zout en peper aan de salade toevoegen.

Pasta salade met op de achtergrond lekkere geplukte en gedroogde kruiden.

Salade met fruit

Deze lekkere salade is ontstaan door alles wat we nog in onze koelkast hadden liggen. Een erg lekkere en frisse combinatie.

Benodigdheden:

  • Een kwart krop ijsbergsla
  • Cherrytomaten
  • Halve komkommer
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • Geitenkaas
  • Maak je deze salade in het mango seizoen? Voeg dan ook een lekkere mango toe.

Snijd de ijsbergsla in kleine reepjes, de tomaten door de helft en komkommer in halve plakjes. Daarna snijd je het fruit in kleine stukjes. Voeg alles samen in een saladekom en gebruik het overgebleven sinaasappelsap als dressing. Brokkel de geitenkaas in kleine stukjes over de salade heen en mix de ingrediënten. Naar smaak kan je zout en peper aan de salade toevoegen.

Frisse kwarksaus met komkommer

Deze lekkere saus is geïnspireerd op de Tzatziki. Het recept is super makkelijk en je kan het serveren met gerechten van de barbecue maar ook met een lekker stukje brood.

Benodigdheden:

  • 8 eetlepels kwark
  • 1 teentje knoflook
  • Een vierde komkommer
  • Zout en peper

Snijd het teentje knoflook in kleine stukje. Je kan uiteraard ook een knoflookpers gebruiken maar een deel van de smaak gaat hierdoor verloren. Snijd ook de komkommer in kleine stukjes (deze kan je eventueel laten uitlekken maar dat is geen must). Doe de knoflook, komkommer en kwark in een kommetje en roer het goed door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Voor veel mensen is barbecuen onlosmakelijk verbonden met vlees. Als je ons al even volgt, dan weet je dat wij juist proberen te minderen met vlees. Er zijn ook veel goede alternatieven voor meer vegetarische gerechten op de barbecue. Hier zullen wij binnenkort een leuke blog over delen. Kan je niet wachten? Misschien is dit kookboek vast een goed alternatief voor jou.

Ben je naast heerlijke bijgerechten voor een zomerse barbecue, ook op zoek naar een lekker maar gezond toetje als afsluiter? Eerder deelden wij nicecream met heerlijke toppings. Het perfecte frisse dessert!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Lekkere zomerse bulgur salade

Posted on 1 april 2019

Previous PostEen weekendje uitwaaien in Texel.
Next PostHet dak op bij DakAkker in Rotterdam

No Comments

Leave a Reply