Voor alle producten uit het Worldsisters assortiment geldt de algemene regel: 

Laat producten nooit zonder toezicht van een volwassene door het kind gebruiken en laat een kind nooit met de producten slapen. 

Algemene veiligheidseisen:

Deze veiligheidsvoorschriften zijn voor de zekerheid. Wij geloven in de veiligheid van onze producten, anders zouden wij deze niet verkopen. 

Al onze producten worden met zorg gemaakt en bij normaal gebruik kunnen onze producten een lange tijd mee gaan. De producten worden dubbel geregen en aan twee kanten/op meerdere plekken geknoopt. Mocht een knoop losraken, is de ring dus alsnog aan de andere kant beveiligd. Door wrijving en beweging zijn onze producten echter wel onderhevig aan slijtage. Daarnaast kunnen producten ook de stevigheid verliezen of kapotgaan doordat deze (herhaaldelijk) in contact komen met speeksel of vocht. Het zijn handgemaakte producten, gemaakt van kleine kralen die verstikking zouden kunnen veroorzaken.

Al onze producten worden uitvoerig getest op stevigheid voordat deze verzonden worden. Tijdens de verzending van onze producten kan er altijd iets misgaan, dus kijk bij ontvangst en voor en na gebruik van het product goed na op loszittende onderdelen, slijtage en barsten in het hout. Worldsisters is niet aansprakelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Laat uw kind niet alleen met onze producten. Gebruik is geheel op eigen risico.

Controleer op de stevigheid van de producten door regelmatig aan de onderdelen te trekken en het koord tussen de kralen te beoordelen. Als een product beschadigd is, versleten is of losser is gaan zitten of een knoop zichtbaar wordt, dient deze niet meer gebruikt te worden. Mocht er met jouw product iets gebeuren waardoor het product niet meer bruikbaar is, neem dan contact met ons op. We bespreken dan een passende oplossing. 

De materialen waarmee wij werken voor onze producten zijn BPA-vrij, CE-gecertificeerd en 100% kind veilig gekeurd. 

Specifieke veiligheidseisen per product:

Bijtringen

 • De bijtringen zijn bedoeld om de pijn aan tandvlees door doorkomende tanden te verlichten. Zodra het kind tanden heeft dienen bijtringen niet meer gebruikt te worden. 
 • Bijtringen die volledig uit siliconen bestaan kunnen in de koelkast gelegd worden. Leg de bijtringen nooit in de vriezer in verband met vriesgevaar.
 • Als een bijtring beschadigd is, versleten is of onderdelen losser van elkaar gaan zitten of een knoop in de bijtring zichtbaar wordt, dient deze niet meer gebruikt te worden.

Speenkoorden

Onze speenkoorden voldoen aan de richtlijnen van de NEN12586.

 • Een speenkoord is een hulpmiddel om een speen niet kwijt te raken. Het speenkoord is geen speelgoed en daarom niet bedoeld om mee te spelen of op te bijten. 
 • Het speenkoord is volgens de richtlijnen nooit langer dan 22 centimeter. Maak het speenkoord nooit langer. 
 • De speenkoordclip bevat ventilatie gaten. 
 • Maak knopen in het speenkoord nooit los.
 • Als het speenkoord beschadigd is, versleten is of onderdelen losser van elkaar gaan zitten of een knoop in het koord zichtbaar wordt, dient deze niet meer gebruikt te worden.

Speelkoorden

 • Onze speelkoorden zijn niet bedoeld voor gebruik als speenkoord en vallen daardoor met de lengte niet binnen de NEN-richtlijnen voor speenkoorden. 
 • Onze speelkoorden zijn bewust langer dan speenkoorden. Bevestig het koord met twee kanten aan de box of aan de stoel. Het speelkoord is niet bedoeld om op te bijten. 
 • Het speelkoord dient ten allen tijden bevestigd te zijn aan bijvoorbeeld de kinderwagen of maxi-cosi. Het is geen speelgoed. Geef het koord daarom nooit los aan het kind om met het koord te spelen. 
 • Als een speelkoord beschadigd is, versleten is of onderdelen losser van elkaar gaan zitten of een knoop in het koord zichtbaar wordt, dient deze niet meer gebruikt te worden.

Sleutelhangers

Onze sleutelhangers zijn bedoeld als accessoire/ter decoratie voor aan een sleutelbos of (luier)tas. Deze zijn niet bedoeld om op te bijten of om mee te spelen. 

Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger/toezichthouder bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom zelf regelmatig de producten om er zeker van te zijn dat producten niet beschadigd zijn en alle onderdelen nog goed/stevig vast zitten. Indien het product, of een onderdeel van het product, beschadigd zijn mag het product direct niet meer gebruikt worden. 

Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u bovenstaand leest en ten allen tijden in acht neemt. Mocht u twijfelen, vragen of suggesties hebben over de aanschaf of gebruik van producten, mag u altijd contact met ons opnemen.